Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
– 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 cuketa, nakrájaná na kocky
– 1 mrkva, nastrúhaná
– 250 ml paradajkového pretlaku
– 1 lyžička kariho pasty
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia na kari so zeleninou
Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a odstráňte eventuálne viditeľné tukové časti. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
2. Na panvici si rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
3. Pridajte kuracie kúsky do panvice a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Dochutte soľou a korením.
4. Do kuracích kúskov pridajte nakrájanú červenú a zelenú papriku, cuketu a mrkvu. Varte ešte pár minút, kým sa zelenina zmäkne.
5. Pridajte paradajkový pretlak a kari pastu. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
6. Pokryte panvicu a nechajte jedlo variť na miernom ohni asi 15-20 minút, kým je kuracie mäso úplne upečené a zelenina dochutená.
7. Podávajte s ryžou, pečivom alebo zemiakmi. Dobrú chuť!