Restované kuracie prsia na zelenine.
- 5 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 brokolica, nakrájaná na malé rôzne kúsky
- 1 cuketa, nakrájaná na kolieska
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Restované kuracie prsia na zelenine
- Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
- Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici. Položte kurčacie prsia do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájané mrkvy, brokolicu a cuketu do panvice. Smažte ich asi 5-7 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte kurací vývar a smotanu na varenie do panvice so zeleninou. Premiešajte a nechajte zmes variť asi 5 minút, kým sa omáčka zhustí.
- Vráťte kurčacie prsia späť do panvice a nechajte ich prehriať v omáčke.
- Servírujte teplé, posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Tak ako to vám najlepšie chutí.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné restované kuracie prsia na zelenine s krémovou omáčkou. Dobrú chuť!