Príprava zapekaných kuracích pŕs s paradajkami je jednoduchá a chutná. Tu je recept po slovensky, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 veľké paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g syra (preferujte tvrdší syr, ako napríklad ementál)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Zapekané kuracie prsia s paradajkami

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Kuracie pŕs umyte a osušte papierovou utierkou. Otvorte ich na polovicu tak, aby vznikol vreckovitý tvar.
  3. Paradajky umyte, pokrájajte na plátky a odstráňte semená.
  4. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  5. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú zlatisté.
  6. Na každé zapekané prso položte niekoľko plátkov paradajky a posypte orestovanou cibuľou a cesnakom. Na vrch pridajte niekoľko plátkov syra.
  7. Prsia zrolujte a upevnite špáradlom. Položte ich do vymastenej pekáčovej formy a posypte zvyšným syrom.
  8. Pekáčovú formu dajte do rúry a pečte 25-30 minút, alebo kým kuracie mäso nie je dobre prepečené a syr na vrchu sa zlatisto nezarumelí.
  9. Pred podávaním nechajte jedlo chvíľu odpočívať a ozdobte čerstvou bazalkou.

Môžete servírovať zapekané kuracie pŕs s paradajkami s nejakou prílohou, ako je napríklad dusená ryža, opekané zemiaky alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *