Tu je jednoduchý recept na kuracie prsia:
Kuracie prsia s bylinkovou glazúrou..
Potrebné suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica sušených byliniek (napr. tymián, rozmarín, oregano)
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Varecha recepty: Kuracie prsia
Postup:
- Rozohrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie prsia umyte, osušte a očistite od prípadných tukov a šliach.
- Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
- V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, sušené bylinky, med a sójovú omáčku. Prelejte pripravenou marinádou kuracie prsia a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.
- Na plech dajte papier na pečenie a položte naň marinované kuracie prsia. Posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte kuracie prsia asi 20-25 minút, alebo kým nebudú vnútri dostatočne prepečené a mäso bude mať zlatohnedú farbu.
- Po upečení nechajte kuracie prsia chvíľu odpočívať a potom ich môžete podávať napríklad s ryžou a zeleninou.
Dobrú chuť!