Tu je jednoduchý recept na kuracie prsia:

Kuracie prsia s bylinkovou glazúrou..

Potrebné suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sušených byliniek (napr. tymián, rozmarín, oregano)
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Varecha recepty: Kuracie prsia

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia umyte, osušte a očistite od prípadných tukov a šliach.
  3. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
  4. V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, sušené bylinky, med a sójovú omáčku. Prelejte pripravenou marinádou kuracie prsia a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.
  5. Na plech dajte papier na pečenie a položte naň marinované kuracie prsia. Posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte kuracie prsia asi 20-25 minút, alebo kým nebudú vnútri dostatočne prepečené a mäso bude mať zlatohnedú farbu.
  7. Po upečení nechajte kuracie prsia chvíľu odpočívať a potom ich môžete podávať napríklad s ryžou a zeleninou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *