Ahoj,

dnes by som s tebou chcela podeliť o recept na pecené kuracie stehná v medovej marináde. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideálny na večeru pre celú rodinu.

Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 8 kusov kuracích stehien
– 1/2 šálky medu
– 1/4 šálky olivového oleja
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Pečené kuracie stehná v medovej marináde

Postup:

1. Daj všetky kuracie stehná do veľkého misky a osol ich a okoren. Potom pridaj med, olivový olej, sójovú omáčku a nasekaný cesnak. Dôkladne premiešaj, aby sa všetky kusy stehien pokryli marinádou. Nechaj marinovať aspoň 30 minút, najlepšie však cez noc v chladničke.

2. Po vybratí kuracích stehien z chladničky nechaj ich nechať asi 30 minút dosiahnuť izbovú teplotu.

3. Predhrej rúru na 200 stupňov Celzia. Pekáč vylož papierom na pečenie a na ňom rozlož marinované kuracie stehná.

4. Pecieme kuracie stehná vo vyhriatej rúre asi 40-45 minút alebo kým nebudú pekne zlatisté a prepečené. Občas ich obráť, aby sa pekne upekli z oboch strán.

5. Po upečení kuracie stehná vyber z rúry a nechaj aspoň 5 minút odpočinúť pred servírovaním. Podávaj s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Dúfam, že tento recept vyskúšaš a že ti bude chutiť. Dobrú chuť!

S láskou,

Vyskúšajte pečené kuracie stehná v medovej marináde. Lahodný recept pre milovníkov kuraciny. Kuracie mäso je najlepšie ak ho nevysušíte tak si na to dávajme pozor.

Similar Posts

One Comment

  1. Lucia píše:

    Super recept, doteraz som robila stehná v marináde podobne, no v tomto recepte tá sójová omáčka spravila výbornu chuť. Odporúčam skúsiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *