Kuracie prsia s cestovinou

Kuracie prsia s cestovinou sú skvelým vyváženým jedlom, ktoré vás zasýti a zároveň dodá vašmu telu potrebné živiny.

Toto jedlo je ideálne pre tých, ktorí chcú ochutnať chutnú a zdravú večeru. Špenát je bohatý na antioxidanty, vitamíny a minerály, zatiaľ čo kuracie mäso dodá proteín a cestovina komplexné sacharidy. Pripravte si toto jedlo a doprajte si ľahký a vynikajúci obed či večeru.

Tu je jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia s cestovinou:

Suroviny:

  • 2 kúsky kuracích pŕs 
  • 250 g cestoviny podľa vlastného výberu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa 
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • soľ a korenie 
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezne a osolte a okoreňte ich podľa chuti.
  2. Cestovinu varíme v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebude al dente.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu. Smažte ich dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené.
  5. Soľte a okoreňte podľa chuti.
  6. Znížte teplotu, prilejte smotanu na varenie a kurací vývar a nechajte zmes povariť ešte 5-7 minút, aby sa kuracie mäso dokonale prevarilo a omáčka zhustla.
  7. Porcie ukladajte na tanier a na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  8. Podávajte s cestovinou a prípadne s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia s cestovinou a špenátom
Kuracie prsia s cestovinou a špenátom

Kuracie prsia s cestovinou a špenátom

Recept na kuracie prsia s cestovinou a špenátom:

Suroviny (na 4 porcie):
– 4 kuracie prsia
– 400 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
– 300 g cestovín (napr. penne alebo linguine)
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 2 PL olivového oleja
– Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
– 1 šálka kuracieho vývaru (alebo vody)
– 2 PL citrónovej šťavy
– Nastrúhané parmezánové syry (na ozdobu)

Postup:
1. Očistite a nakrájajte kuracie prsia na menšie kúsky.
2. V hrnci uvarte cestovinám podľa návodu na obale al dente.
3. Očistite a najemno nakrájajte cesnak a cibuľu.
4. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte nakrájanú cibuľu a cesnak.
5. Pridajte kúsky kuracieho mäsa a opekajte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú ľahkú opečenú kôrku.
6. Pridajte špenát, kurací vývar (vodu), citrónovú šťavu a ochutite soľou a korením podľa chuti.
7. Duste asi 10 minút, až kým špenát nezmäkne a kuracie mäso nebude úplne upečené.
8. Odcedené cestoviny pridajte priamo na panvicu k špenátu a kuracímu mäsu a všetko dobre premiešajte.
9. Podávajte ozdobené nastrúhanými parmezánmi.

Toto jedlo je výborné samo o sebe, ale môžete ho podávať aj s čerstvým chrenom, či plátkami citróna pre osviežujúcu chuť. Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou – tak ako ich varím len ja.

3) Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou a penne

V tomčo článku nájdete mnoho receptov na kuracie prsia s cestovinou, ktoré vám dajú inšpiráciu na prípravu chutného a výživného jedla.

Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 400 g penne
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 800 g paradajkového pretlaku
– 1 kávová lyžička sušeného oregana
– Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
– Olivový olej
– Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Nakrájajte kuracie prsia na menšie kúsky a opečte ich na olivovom oleji do zlatista.
2. Nakrájanú cibulku a cesnak naskvasnite na rozpálenom oleji, až zľahka zmäknú.
3. Pridajte paradajkový pretlak, oregano, soľ a korenie. Nechajte zmäkčiť.
4. Zmiešajte opečené kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou a varenou penne.
5. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Kuracie prsia s brokolicou a sýrovou a smotanovou omáčkou
Kuracie prsia s brokolicou a sýrovou a smotanovou omáčkou

4) Kuracie prsia s brokolicou a sýrovou a smotanovou omáčkou

Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 500 g brokolice
– 200 ml smotany na varenie (1 teglík)
– 100 g nastrúhaného syra (napr. eidam alebo iný syr)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
– Olivový olej
– Nasekané petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Nakrájajte kuracie prsia na menšie kúsky a opečte ich na olivovom oleji do zlatista.
2. Nakrájanú cibulku a cesnak naskvasnite na rozpálenom oleji.
3. Pridajte smotanu, nastrúhaný syr, soľ a korenie. Nechajte za občasného miešania zhustnúť.
4. Primiešajte opečené kuracie kúsky a brokolicové špirály. Nechajte všetko prehrať.
5. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tieto jednoduché recepty vám ukážu, akú chutnú a výdatnú večeru môžete pripraviť z kuracích pŕs a cestovín. Vďaka ich rýchlej príprave sa stanú vašimi obľúbenými rodinným jedlami.

Nechajte sa inšpirovať a večer čo večer si vychutnajte nové, lahodné kombinácie inšpirované talianskom. 

 

One-Pot Chicken Fajita Pasta

Similar Posts

5 Comments

  1. Katka píše:

    Lucia opäť ti celá rodinka ďakujeme za úžasné recepty, ktoré sú pre náš inšpiráciou.
    Tvoja Katka.

  2. Mima píše:

    Dnes si ich rozhodne pripravím podla tvojho receptu. Najviac ma očarili tie so špenátom. Na to si pochutím. 🙂

  3. Monika píše:

    Ja som ich dnes pripravovala na Nedeľu.
    Škoda, že som skôr nenatrafila na tento recept. Pripravila by som ich ako ty.
    Máte to tu fakt pekné.

  4. Dida píše:

    To video na konci článku je skvelé.
    Síce nič nerozumiem ale pri recepte to nie je nutnosť. 🙂
    A dobre to tam uvaril, len ja by som nedávala cestoviny spolu s mäso, ale zvlášť.

  5. Kika píše:

    Dnes si dáme zo včera recepte a vyskúšam jeden z tvojím receptov Lucka. 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *