Kuracie prsia na prírodno s hubami, tak aby to chutilo ako vždy celej rodinke. A preto som pridala do tejto témy viacerov druhov receptov.
1. Predtým než začnete s prípravou kuracích prs sa uistite, že máte všetky potrebné ingrediencie pripravené.
2. Tento recept na kuracie prsia na prírodno s hubami je jednoduchý a rýchly na prípravu.
3. Chuťová kombinácia mäkkých kuracích prs s aromatickými hubami určite poteší vaše chuťové poháriky.
Recept na kuracie prsia na prírodno s hubami:
Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 250 g čerstvých húb (napr. šampinóny)
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať
– Olej na smaženie
Kuracie prsia na prírodno s hubami
Postup:
1. Kuracie prsia očistite, nakrájajte na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
2. Vo vyhriatej panvici s olejom opražte nakrájaný cesnak a pridajte na tenké plátky nakrájané huby.
3. Potom pridajte nakrájané kuracie prsia a za občasného miešania opražte dozlatista.
4. Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na prírodno s hubami
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 200g čerstvých šampiňónov
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kpsky podľa oka. . Posolíme, okoreníme a obalíme ich v mletom korení.
2. Na panvici rozohrejeme olej a prsia opečieme z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme.
3. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici orestujeme nasekaný cesnak a pridáme huby. Smažíme pár minút, kým huby nezmäknú.
4. Vrátime kuracie mäso do panvice a všetko spolu dusíme ešte pár minút.
5. Podávame so zeleninovým prílohou alebo šalátom.
Dobrú chuť!
3) Kuracie prsia na prírodno s hubami a šunkou
Tu je recept na kuracie prsia na prirodno s hubami:
Suroviny:
- 2 kusy kuracích pŕs, bez kosti a kože
- 200 g čerstvých húb, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 plátky šunky, nakrájané na malé kocky
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup:
- Pridajte olej do panvice a zohrejte ju na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané huby a šunku do panvice a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom, až kým huby nezmenia farbu a neuvolia vodu.
- Do zmesi pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, až kým nebudú vnútri dokonale prepečené.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie do panvice. Za stáleho miešania nechajte zmes povariť a zhustnúť.
- Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
- Servírujte teplé s duseným ryžou alebo opečenými zemiakmi. Odporúčam vyskúšať: kuracie na prírodno. Delikatesa ako žiadná iná.
Dobrú chuť!
4) Kuracie prsia na prírodno s hubami s cesnakom
Ďalšia varianta receptu, ktorá ulahodí vášmu oku.
Potrebné suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny)
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie a oregano podľa chuti
Postup:
1. Najprv si pripravíme zložky. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Huby očistíme, nakrájame na plátky a cesnak a cibuľu nakrájame na jemnú kocku.
2. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
3. Potom pridáme kuracie prsia a opekáme ich dozlatista zo všetkých strán.
4. Pridáme nakrájané huby a orestujeme ich spolu s kuracím mäsom zhruba 5-7 minút, až sa mäso prepečie a huby zmäknú.
5. Na záver pridáme soľ, korenie a oregano podľa chuti a cestoviny podávame ešte teplé.
Dobrú chuť!