Tu je recept na bravčovú pečeň na orientálny spôsob:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica medu
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 1 lyžička čili omáčky
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 2 lyžice oleja (napríklad sezamového)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • prídavné suroviny podľa preferencie (napríklad zelenina alebo hrášok)

 

Bravčová pečeň na orientálny spôsob

Postup:

  1. Pečeň nakrájajte na tenké rezance a odožmolkujte v osolenej vode. Potom ju dôkladne osušte.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, ryžový ocot, med, cesnak, čili omáčku, zázvor a kukuričný škrob, kým vznikne hladká omáčka.
  3. Na panvici si zohrejte olej a pridajte nakrájanú pečeň. Opečte ju z oboch strán dozlatista.
  4. Znížte teplotu a pridajte pripravenú omáčku. Pomaly povarte, kým sa omáčka nezhustí.
  5. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  6. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie prídavné suroviny, ako napríklad nakrájanú zeleninu alebo hrášok. Spoločne ich duste s pečeňou ešte niekoľko minút.
  7. Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad ryžou alebo rezancami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *