Domáca bravčová pečeň pána premiéra

Tu je jednoduchý recept na prípravu domácej bravčovej pečene pána premiéra:

Suroviny:

  • 500g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 200ml vývaru
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Domáca bravčová pečeň pána premiéra

Postup:

  1. Bravčovú pečeň dobre umyte pod studenou vodou a osušte utierkou.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opekajte ju z každej strany asi 4 minúty, až kým nie je pekná hnedej farby.
  5. Posolte a opepřte podľa chuti.
  6. Pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  7. Postupne pridávajte vývar a za stáleho miešania varte, pokým omáčka nezhustne.
  8. Podávajte načierno s dusenou ryžou alebo dusenou zeleninou.
  9. Na ozdobu môžete použiť nasekanú petržlenovú vňať.

Dúfam, že vám tento recept poslúži. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 jablká (najlepšie kyslé)
  • 200 g slaniny
  • 2 lyžice oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička hrubej horčice
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • Petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a očistite od blán a tuku. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.

  2. Nakladanie: Plátky pečene marinujte v zmesi soľ, čierne korenie a horčica najmenej 30 minút. To pomôže zvýrazniť chuť.

  3. Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Jablká odlúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky.

  4. Osmaženie slaniny: Na panvici na strednom ohni rozpáľte olej alebo maslo. Na panvici opražte nakrájanú slaninu, kým nebude chrumkavá. Potom ju vyberte a odložte na papierový obrúsok, aby sa zbavila prebytočného tuku.

  5. Prepečenie pečene: Na tej istej panvici opražte plátky pečene zo všetkých strán do zlatista (cca 3-4 minúty z každej strany). Následne ich vyberte a dajte na tanier.

  6. Zelenina a jablká: Na tej istej panvici, kde ste smažili pečeň, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť. Následne pridajte nakrájané jablká a opražte ich asi 5 minút.

  7. Súhra chutí: K cibuľovo-jablkovej zmesi pridajte opečenú slaninu a smotanu na varenie. Dobré premiešajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.

  8. Dokončenie jedla: Vložte plátky pečene späť do panvice a nechajte ich na miernom ohni ešte asi 5 minút, aby sa prevzali všetky chute.

  9. Servírovanie: Podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať s prílohou podľa výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *