Tu je jednoduchý recept na prípravu domácej bravčovej pečene pána premiéra:
Suroviny:
- 500g bravčovej pečene
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica hladkej múky
- 200ml vývaru
- petržlenová vňať na ozdobenie
Domáca bravčová pečeň pána premiéra
Postup:
- Bravčovú pečeň dobre umyte pod studenou vodou a osušte utierkou.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opekajte ju z každej strany asi 4 minúty, až kým nie je pekná hnedej farby.
- Posolte a opepřte podľa chuti.
- Pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Postupne pridávajte vývar a za stáleho miešania varte, pokým omáčka nezhustne.
- Podávajte načierno s dusenou ryžou alebo dusenou zeleninou.
- Na ozdobu môžete použiť nasekanú petržlenovú vňať.
Dúfam, že vám tento recept poslúži. Dobrú chuť!