Ak máte chuť na tradičné slovenské jedlo, pečená krkovička s červenou kapustou a domácou knedľou je skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 500 g červenej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice repkového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Prášok do pečiva
  • 250 ml mlieka

 

Pečená krkovička s červenou kapustou a domácou knedľou

Postup:

  1. Na začiatok pripravte pečenú krkovičku. Krkovičku očistite od prebytočného tuku a kože a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Vhodnú hrnčekovú príložku vyložte vodou a kúsok slaniny. Krkovičku položte do hrnca, zalejte vodou a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 2 až 2,5 hodiny, občas ju polievajte vlastnou šťavou.
  3. Medzi tým pripravte červenú kapustu. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky. V hrnci rozohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Pridajte nastrúhanú červenú kapustu a za stáleho miešania ju podsmažte pár minút.
  5. Potom do hrnca pridajte smotanu, soľ, mleté čierne korenie a podľa chuti aj niekoľko lyžíc jablčného octu. Zmes dobre premiešajte, prikryte pokrievkou a kapustu dusťte na miernom ohni asi 1 až 1,5 hodiny, občas premiešajte.
  6. Teraz sa môžete pustiť do prípravy domácej knedle. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, vajcia, mlieko a štipku soli.
  7. Vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte odpočívať pár minút. Potom z neho vytvarujte placiatovalcov a povarte ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďte.
  8. Hotovú pečenú krkovičku vyberte z rúry a nechajte ju krátko odpočinúť pred servírovaním.
  9. Podávajte ju so šťavnatou červenou kapustou a domácimi knedľami.

Dúfam, že sa vám podarí pripraviť tento výborný tradičný slovenský jedlo. Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *