Šťavnaté kuracie rezne s pečenými zemiakmi

Recept na šťavnaté kuracie rezne s pečenými zemiakmi.

Suroviny:

  • 4 kuracie rezne
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 2 šálky čerstvých strúhankových vločiek
  • 4 veľké zemiaky, očistené a nakrájané na hrubé plátky
  • 3 lyžice olivového oleja

 

Šťavnaté kuracie rezne s pečenými zemiakmi

Postup:

  1. Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Múku, rozšľahané vajcia a strúhankové vločky si pripravíme v troch oddelených miskách.
  3. Každý kurací rezen najprv obalíme v múke, potom namočíme do vajec a nakoniec obalíme vo strúhankách. Opakujeme s všetkými reznami.
  4. Na plechu vyloženom papierom na pečenie rovnomerne rozložíme nakrájané zemiaky a pokvapkáme olivovým olejom. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Na vrch zemiakov rozložíme kuracie rezne.
  6. Vložíme do vyhriatej rúry predhriatej na 200 °C (180 °C v prípade horkovzdušného rúra) a pečieme 25-30 minút, alebo kým nie sú rezné hotové a zemiaky zlatisté a mäkké.
  7. Podávame ešte teplé. Môžeme ich servírovať s osviežujúcim šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *