Určite! Tu je pre vás dva recepty na grilované bravčové rebierko:

Recept 1: Marinované grilované bravčové rebierko

Potrebujete:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušenej horčice
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • Čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Soľ na dochutenie

Postup:

  1. V malom mixéri zmiešajte sójovú omáčku, med, nasekaný cesnak, mletú papriku, sušenú horčicu, cesnak v prášku, čierne korenie a soľ. Vytvorte marinádu.
  2. Vložte grilovacie rebierka do plytkej misy a nalejte marinádu na ne. Potom ich dobre premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila.
  3. Nechajte rebierka marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ale ideálne je nechať ich cez noc pre najlepší chuťový zážitok.
  4. Predhrejte gril na stredné teploty. Opečte rebierka na grile, nechajte ich asi 4-5 minút z oboch strán alebo kým dosiahnu správnu vnútornú teplotu 68 °C.
  5. Odstráňte rebierka z grilu a nechajte ich chvíľu oddychovať pod pokrievkou. Pokrájajte na porcie a podávajte s prílohou podľa vlastnej voľby.

 

Grilované bravčové rebierko

Recept 2: Kórejské grilované bravčové rebierka

Potrebujete:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sušenej zázvorovej prášky
  • Soľ na dochutenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, sezamový olej, nasekaný cesnak, horčicu, červenú papriku, zázvorovú prášku a soľ. Vytvorte marinádu.
  2. Vložte grilovacie rebierka do plytkej misy a nalejte marinádu na ne. Potom ich dobre premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila.
  3. Nechajte rebierka marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ale ak máte čas, nechajte ich marinovať cez noc pre intenzívnejšiu chuť.
  4. Predhrejte gril na stredné teploty. Opečte rebierka na grile, nechajte ich asi 4-5 minút z oboch strán alebo kým dosiahnu správnu vnútornú teplotu 68 °C.
  5. Odstráňte rebierka z grilu a nechajte ich chvíľu oddychovať pod pokrievkou. Pokrájajte na porcie a podávajte s rôznymi prílohami, ako je napríklad ryža a zeleninový šalát.

Dúfam, že vám tieto recepty chutia! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *