Určite! Tu je pre vás dva recepty na grilované bravčové rebierko:
Recept 1: Marinované grilované bravčové rebierko
Potrebujete:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušenej horčice
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- Čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Soľ na dochutenie
Postup:
- V malom mixéri zmiešajte sójovú omáčku, med, nasekaný cesnak, mletú papriku, sušenú horčicu, cesnak v prášku, čierne korenie a soľ. Vytvorte marinádu.
- Vložte grilovacie rebierka do plytkej misy a nalejte marinádu na ne. Potom ich dobre premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila.
- Nechajte rebierka marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ale ideálne je nechať ich cez noc pre najlepší chuťový zážitok.
- Predhrejte gril na stredné teploty. Opečte rebierka na grile, nechajte ich asi 4-5 minút z oboch strán alebo kým dosiahnu správnu vnútornú teplotu 68 °C.
- Odstráňte rebierka z grilu a nechajte ich chvíľu oddychovať pod pokrievkou. Pokrájajte na porcie a podávajte s prílohou podľa vlastnej voľby.
Grilované bravčové rebierko
Recept 2: Kórejské grilované bravčové rebierka
Potrebujete:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
- 1 lyžička mletej horčice
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička sušenej zázvorovej prášky
- Soľ na dochutenie
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, sezamový olej, nasekaný cesnak, horčicu, červenú papriku, zázvorovú prášku a soľ. Vytvorte marinádu.
- Vložte grilovacie rebierka do plytkej misy a nalejte marinádu na ne. Potom ich dobre premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila.
- Nechajte rebierka marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ale ak máte čas, nechajte ich marinovať cez noc pre intenzívnejšiu chuť.
- Predhrejte gril na stredné teploty. Opečte rebierka na grile, nechajte ich asi 4-5 minút z oboch strán alebo kým dosiahnu správnu vnútornú teplotu 68 °C.
- Odstráňte rebierka z grilu a nechajte ich chvíľu oddychovať pod pokrievkou. Pokrájajte na porcie a podávajte s rôznymi prílohami, ako je napríklad ryža a zeleninový šalát.
Dúfam, že vám tieto recepty chutia! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.