Kurča s petržlenovým maslom

Kurča s petržlenovým maslom je skvelá voľba pre tých, ktorí milujú jemné a chutné jedlá. Toto jednoduché, no napriek tomu lahodné jedlo vás očarí svojou vôňou a chuťou.

Navyše, príprava je rýchla a nenáročná, čo z neho robí ideálny výber pre bežné dni, ako aj pre príležitostné hostiny. Nechajte sa zlákať touto kombináciou šťavnatého kuraťa a aromatického petržlenového masla.

Recept:

Suroviny:
– 4 kuracie prsia (alebo 8 kuraťacích stehien)
– Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
– 2 lyžice olivového oleja
– 115 g masla (zmäknutého)
– 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
– 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
– 1 lyžička citrónovej šťavy
– 1/4 lyžičky soli

Postup:

1. Kuracie prsia (alebo stehná) osušte papierovou utierkou a ochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.

2. V panvici rozohrejte olivový olej na strednom stupni ohrevu. Opečte kuracie prsia (alebo stehná) z oboch strán, približne 3-4 minúty na každej strane, až kým nezískajú pekne opečenú kôrku.

3. Medzitým v miske zmiešajte zmäknuté maslo, nasekanú petržlenovú vňať, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu a štipku soli.

4. Preložte opečené kuracie prsia (alebo stehná) na vymazanú platničku alebo do malej žiarupevnej misy. Navrch rovnomerne rozotrite petržlenové maslo.

5. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15-20 minút, alebo kým kuracie mäso nebude úplne prepečené (vnútorná teplota by mala dosahovať 75 °C).

6. Po dopečení nechajte mäso 5 minút odstáť a potom ho podávajte s omáčkou, ktorá sa vytvorila na dne pekáčika alebo misy.

Podávajte s obľúbenými prilohami, akými sú zemiakové placky, ryža alebo ľahká zelená šalátka. Vychutnajte si toto jednoduché, no maximálne lahodné kuracie jedlo!

 

Kurča s petržlenovým maslom - 2

2) Kurča s petržlenovým maslom

Ingrediencie:

  • 4 kurčacie prsia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 šálka čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekaná
  • Šťava z polovice citróna

 

  1. Kurčacie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejeme olej pri strednom ohni.
  3. Kurčacie prsia opražíme na panvici z oboch strán, kým sa nezohnednú a vnútornosť nie je viac ružová. To by mohlo trvať približne 6-8 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúskov.
  4. Po upečení kurčaťa ho odstránime z panvice a necháme chvíľu oddýchnuť pod alobalom.
  5. Na tej istej panvici pridáme maslo a necháme ho roztopiť.
  6. Pridáme nasekaný cesnak a dusíme ho krátko, kým sa nezačne dozlatovať, asi 1 minútu.
  7. Do panvice pridáme nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Premiešame a dusíme ešte asi 2 minúty, kým sa všetky chute spoja.
  8. Petržlenové maslo môžeme podávať na kurčaťu ako omáčku, alebo ho môžeme preliať priamo na panvici, aby sa kurčaťo zľahka prevzdušnilo touto vôňou.
  9. Podávajte kurčaťo s petržlenovým maslom spolu s prílohou podľa vašej voľby.

Toto kurčaťo s petržlenovým maslom je jednoduchým, no chutným pokrmom, ktorý zdôrazňuje čerstvú chuť petržlenovej vňate a dochutenie maslom a citrónom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *