Na pripravenie kuracích pŕs s broskyňou a omáčkou budeme potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– soľ a čierne korenie
– 2 broskyne
– 2 lyžice masla
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šálka kuracieho vývaru
– 1 šálka smotany na varenie
– 2 lyžice hladkej múky
Kuracie prsia s broskyňou a omáčkou
Postup:
1. Kuracie prsia utrieme soľou a korením a opekáme na rozohriatom rúrnom plechu. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a kuracie mäso pečieme asi 20 – 25 minút.
2. Broskyne olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nakrájané broskyne a orestujeme ich. Potom pridáme hladkú múku a krátko orestujeme.
4. Zalejeme kuracím vývarom a necháme povariť. Potom pridáme smotanu na varenie a necháme zahustiť omáčku. Podľa chuti môžeme pridať ďalšie korenie.
5. Omáčku podávame k pečeným kuracím prsiam. Podľa chuti môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo ryžou.
Dobrú chuť!