Vyprážané kuracie stehienka recept

Určite! Tu je jednoduchý recept na vyprážané stehienka:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích stehienok
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Vyprážané kuracie stehienka recept

Postup:

  1. Kuracie stehienka poriadne očistite a osušte utierkou.
  2. Do misky rozšľahajte vajcia. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte.
  3. Múku si pripravte v ďalšej miske.
  4. V hrnci alebo hlbšej panvici zahrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja.
  5. Kuracie stehienka obaľte najprv vo vaječnej zmesi a potom v múke, aby boli poriadne obalené.
  6. Keď je olej dostatočne rozohriaty, opatrne vkladajte obalené kuracie stehienka do hrnca alebo panvice.
  7. Vyprážajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a vnútri nie sú dobre prepečené. To by malo trvať približne 20 minút.
  8. Hotové vyprážané stehienka vyklopte na kuchynský papier, aby sa z nich odcedil prebytočný olej.

Podávajte vyprážané stehienka s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehienka (môžete použiť celé alebo rozdelené na hornú a dolnú časť)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 2-3 strúčiky cesnaku (mletý alebo nasekaný)
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa chuti)
  • 1 pohár mlieka
  • 2 poháre hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Strúhanka (podľa potreby)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava kuracích stehienok: Kuracie stehienka umyte a osušte papierovou utierkou. Okoordinujte ich soľou, čiernym korením, cesnakom a paprikou. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút (ideálne niekoľko hodín v chladničke).

  2. Príprava obalov: V jednej miske si pripravte mlieko. V druhej miske rozšľahajte vajcia a v tretej miske si pripravte hladkú múku. Do štvrtej misky nasypte strúhanku.

  3. Obalenie stehienok:

    • Každé stehienko najprv ponorte do mlieka.
    • Potom ho obalte v múke, dôkladne odstráňte prebytok.
    • Následne ponorte do rozšľahaných vajec.
    • Nakoniec obalte v strúhanke, aby ste získali chrumkavý povrch.
  4. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej do hlbokého vyprážania (asi 1-2 cm oleja). Olej by mal byť dostatočne horúci (asi 180 °C). Opatrne vložte obalené stehienka do panvice a vyprážajte ich z každej strany, kým nie sú zlatisté a chrumkavé (asi 10-12 minút na stranu).

  5. Odstavenie: Po vyprážaní vyberte stehienka z panvice a položte ich na papierovú utierku, aby sa odsával prebytočný olej.

  6. Servírovanie: Podávajte horúce s obľúbenou prílohou (napríklad zemiakmi, ryžou alebo šalátom) a omáčkou podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Jozef R. píše:

    Tento recept pdľa admina som robil minule na posedenie.Vyšiel skvele,a hostia boli spokojný.Ďakujem za nápad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *