Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami 

Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami.

Ingrediencie:

  • 4 ks stehien kuracieho mäsa
  • 1 šálka ryže
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička korenia na kuracie mäso
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 vajce
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • krokety

 

Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami 

Postup:

  1. Vykostené stehná umyte a osušte papierovými utierkami. Ostrým nožom odstráňte prebytočný tuk a kožu z povrchu mäsa. Na každom stehne vytvorte malý vreckovitý rez a jemne ho rozotnite.
  2. Ryžu varíme podľa návodu na obale, až kým nie je mäkká, ale ešte pevná. Potom necháme vychladnúť.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte korenie na kuracie mäso a orestujte ho spolu s cibuľou a cesnakom ešte pár minút.
  4. V miske zmiešajte vychladnutú ryžu s orestovanou zmesou a dôkladne premiešajte. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Naplňte vrecká na stehnách kuracieho mäsa pripravenou ryžovou zmesou. Uistite sa, že sú dobre uzavreté.
  6. Vajce v miske rozšľahajte vidličkou. V každej mise položte strúhanku.
  7. Stehná najprv ponorte do vajca a potom ich obaľte v strúhanku, aby sa dobre obalili.
  8. Vyprážajte vykostené plnené stehná v dostatočnom množstve oleja na stredne silnom ohni, kým nebudú zlatisté a kým mäso nebude dobre prepečené.
  9. Po upečení nechajte stehná odkvapkať na papierových utierkach, aby sa z nich usál nadbytočný olej.
  10. Podávajte vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami. Môžete ich doplniť orestovanou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *