Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami 

Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami.

Ingrediencie:

  • 4 ks stehien kuracieho mäsa
  • 1 šálka ryže
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička korenia na kuracie mäso
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 vajce
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • krokety

 

Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami 

Postup:

  1. Vykostené stehná umyte a osušte papierovými utierkami. Ostrým nožom odstráňte prebytočný tuk a kožu z povrchu mäsa. Na každom stehne vytvorte malý vreckovitý rez a jemne ho rozotnite.
  2. Ryžu varíme podľa návodu na obale, až kým nie je mäkká, ale ešte pevná. Potom necháme vychladnúť.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte korenie na kuracie mäso a orestujte ho spolu s cibuľou a cesnakom ešte pár minút.
  4. V miske zmiešajte vychladnutú ryžu s orestovanou zmesou a dôkladne premiešajte. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Naplňte vrecká na stehnách kuracieho mäsa pripravenou ryžovou zmesou. Uistite sa, že sú dobre uzavreté.
  6. Vajce v miske rozšľahajte vidličkou. V každej mise položte strúhanku.
  7. Stehná najprv ponorte do vajca a potom ich obaľte v strúhanku, aby sa dobre obalili.
  8. Vyprážajte vykostené plnené stehná v dostatočnom množstve oleja na stredne silnom ohni, kým nebudú zlatisté a kým mäso nebude dobre prepečené.
  9. Po upečení nechajte stehná odkvapkať na papierových utierkach, aby sa z nich usál nadbytočný olej.
  10. Podávajte vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami. Môžete ich doplniť orestovanou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na plnené stehná:

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 200 g mletého mäsa (bravčové alebo kuracie)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 100 g tvrdého syra (nasekaného na malé kúsky)
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 ČL sušenej majoránky
  • olivový olej na opekanie

Na ryžu:

  • 200 g ryže (dlhozrnná alebo basmati)
  • 400 ml vody alebo vývaru
  • soľ podľa chuti
  • 1-2 lyžice masla

Na kroketky:

  • 300 g zemiakov (uvarených a prelisovaných)
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

Príprava plnených stehien:

  1. Rúra: Predhrejeme rúru na 180°C.
  2. Plnka: Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak do sklovita. Necháme vychladnúť.
  3. Mäso: V miske zmiešame mleté mäso, osmaženú cibuľu s cesnakom, tvrdý syr, vajce, majoránku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
  4. Plnenie: Vykostené kuracie stehná jemne rozklepeme, osolíme a okoreníme. Na každé stehno nanesieme plnku a pevne zrolujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a na 10 minút dáme do chladničky.
  5. Pečenie: Zrolované stehná dáme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre približne 30-35 minút, kým sú upečené a zlatisté.

Príprava ryže:

  1. Varíme ryžu: V hrnci privedieme k varu vodu alebo vývar. Pridáme ryžu a soľ. Zakryjeme a varíme na miernom ohni podľa pokynov na obale, asi 15-20 minút. Na konci varenia pridáme maslo a jemne premiešame.

Príprava krokiet:

  1. Kroketky: V miske zmiešame prelisované zemiaky, múku, vajce, soľ a korenie. Hmotu dobre premiešame, až vznikne cesto.
  2. Tvarovanie: Z cesta tvarujeme malé guľôčky alebo valčeky.
  3. Vyprážanie: Na panvici rozohrejeme olej a krokety vyprážame do zlata. Potom ich dáme na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.

Servírovanie:

Na tanier naservírujeme plnené stehná so servírovanou ryžou a krokety. Môžete pridať aj čerstvú zeleninu alebo šalát na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *