Bravčová krkovička s tmavým pivom (fotorecept)

Bravčová krkovička s tmavým pivom.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové krkovičky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 500 ml tmavého piva
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Bravčová krkovička s tmavým pivom fotorecept

Postup:

  1. Prikryte bravčové krkovičky soľou a čiernym korením podľa chuti. Nechajte odpočívať asi 15 minút.
  2. Rozohrejte olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezačnú byť mäkšie.
  3. Pridajte bravčové krkovičky do hrnca a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Primiešajte múku ku krkovičkám a za stáleho miešania varíte asi 2 minúty, kým múka nezhnedne.
  5. Pomaly pridajte tmavé pivo do hrnca a zvýšte teplotu, aby sa zmes začala variť. Znížte teplotu a nechajte dusiť asi 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne lepiť od kostí.
  6. Raz za čas premiešajte krkovičky a pridajte podľa potreby vodu, ak sa vývar príliš riedi.
  7. Keď je mäso mäkké a šťavnaté, odstráňte ho z hrnca a nechajte ho odpočívať. Zvyšok zmesi môžete nechať variť, aby sa zredukoval.
  8. Podávajte s dusenou kapustou alebo knedľou a polievkou.

Dobrú chuť! Tento jedlo je skvelým spôsobom, ako využiť tmavé pivo na varenie a vytvoriť chutnú a šťavnatú krkovičku.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *