Bravčová krkovička s tmavým pivom (fotorecept)

Bravčová krkovička s tmavým pivom.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové krkovičky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 500 ml tmavého piva
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Bravčová krkovička s tmavým pivom fotorecept

Postup:

  1. Prikryte bravčové krkovičky soľou a čiernym korením podľa chuti. Nechajte odpočívať asi 15 minút.
  2. Rozohrejte olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezačnú byť mäkšie.
  3. Pridajte bravčové krkovičky do hrnca a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Primiešajte múku ku krkovičkám a za stáleho miešania varíte asi 2 minúty, kým múka nezhnedne.
  5. Pomaly pridajte tmavé pivo do hrnca a zvýšte teplotu, aby sa zmes začala variť. Znížte teplotu a nechajte dusiť asi 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne lepiť od kostí.
  6. Raz za čas premiešajte krkovičky a pridajte podľa potreby vodu, ak sa vývar príliš riedi.
  7. Keď je mäso mäkké a šťavnaté, odstráňte ho z hrnca a nechajte ho odpočívať. Zvyšok zmesi môžete nechať variť, aby sa zredukoval.
  8. Podávajte s dusenou kapustou alebo knedľou a polievkou.

Dobrú chuť! Tento jedlo je skvelým spôsobom, ako využiť tmavé pivo na varenie a vytvoriť chutnú a šťavnatú krkovičku.

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka tmavého piva (650 ml)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica horčice
  • 2 bobkové listy
  • 4 guľôčky čierneho korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Mletá paprika (sladká alebo pikantná)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy (asi 4-5). Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno.

  2. Opekanie: V hlbokej panvi sa na olivovom oleji rozpáli a zlatista opečieme kusy krkovičky zo všetkých strán. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.

  3. Cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do sklovita. Pridáme cesnak a opražíme ešte asi 1 minútu, aby sa rozvoňal.

  4. Príprava omáčky: K cibuli a cesnaku pridáme med, horčicu, bobkové listy, čierne korenie a mletú papriku. Pomiešame a potom pridáme tmavé pivo. Necháme variť niekoľko minút, aby sa zredukoval alkohol.

  5. Dusené: Do panvice vrátime opečené kusy krkovičky a soľ. Zakryjeme pokrievkou a dusíme na strednom ohni približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nie je mäso mäkké. Počas dusenia môžeme občas skontrolovať, či je omáčka dostatočne hustá a ak je potrebné, pridať trošku vody.

  6. Podávanie: Keď je mäso hotové, podávame ho s omáčkou. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Ideálne sa hodí k zemiačkom (zemiakovému pyré), knedlíkom alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *