Bravčová pečienka s cuketou

Tu máme jednoduchý recept na bravčovú pečienku s cuketou:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 cukety
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej na smaženie

 

Bravčová pečienka s cuketou

Postup:

  1. Bravčovú pečienku opláchnite, osušte a nakrájajte na plátky.
  2. Osolte a okoreňte mletým čiernym korením.
  3. Na panvici rozohrejte olej a opečte plátky pečienky z oboch strán do zlatista.
  4. Cibule a cesnak ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
  5. Cukety opláchnite, ošúpajte a nakrájajte na plátky alebo kocky.
  6. V druhej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak do mäkka.
  7. Pridajte cuketu a dusťte ju asi 8–10 minút, kým zmäkne a získá zlatistú farbu.
  8. Cuketovú zmes dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávajte opečené plátky bravčovej pečienky s dusenou cuketou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 stredné cukety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, cibuľu na jemno a cesnak na plátky.

  2. Orestovanie cibuľky a cesnaku: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a orestujeme ju do sklovita. Potom pridáme cesnak a chvíľu opražíme, kým nezačne voňať.

  3. Príprava bravčovej pečienky: Pridáme bravčovú pečienku a orestujeme ju z každej strany, kým nezíska zlatistú farbu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

  4. Pridanie cukety: Keď je pečienka už orestovaná, pridáme nakrájanú cuketu a premiešame. Posypeme oregánom a zalejeme vývarom.

  5. Dusenie: Zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, až kým nie je pečienka mäkká. Občas skontrolujeme a v prípade potreby pridáme trošku vody.

  6. Servírovanie: Po upečení necháme pečienku chvíľu vychladnúť. Potom ju nakrájame na plátky a podávame spolu s cuketou. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Podáva sa najlepšie s čerstvým chlebom alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *