Tu máme jednoduchý recept na bravčovú pečienku s cuketou:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 cukety
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej na smaženie
Bravčová pečienka s cuketou
Postup:
- Bravčovú pečienku opláchnite, osušte a nakrájajte na plátky.
- Osolte a okoreňte mletým čiernym korením.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte plátky pečienky z oboch strán do zlatista.
- Cibule a cesnak ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
- Cukety opláchnite, ošúpajte a nakrájajte na plátky alebo kocky.
- V druhej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak do mäkka.
- Pridajte cuketu a dusťte ju asi 8–10 minút, kým zmäkne a získá zlatistú farbu.
- Cuketovú zmes dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte opečené plátky bravčovej pečienky s dusenou cuketou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 stredné cukety
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 100 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
-
Orestovanie cibuľky a cesnaku: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a orestujeme ju do sklovita. Potom pridáme cesnak a chvíľu opražíme, kým nezačne voňať.
-
Príprava bravčovej pečienky: Pridáme bravčovú pečienku a orestujeme ju z každej strany, kým nezíska zlatistú farbu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
Pridanie cukety: Keď je pečienka už orestovaná, pridáme nakrájanú cuketu a premiešame. Posypeme oregánom a zalejeme vývarom.
-
Dusenie: Zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, až kým nie je pečienka mäkká. Občas skontrolujeme a v prípade potreby pridáme trošku vody.
-
Servírovanie: Po upečení necháme pečienku chvíľu vychladnúť. Potom ju nakrájame na plátky a podávame spolu s cuketou. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip:
Podáva sa najlepšie s čerstvým chlebom alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!