Určite, tu je slovenský recept na zavárané mäso v pohári:

Príprava:

  1. Vyberte si mäso podľa vašich preferencií. Môžete použiť hovädzie, bravčové alebo kuracie mäso. Nakrájajte ho na drobné kúsky.
  2. Do hrnca nalejte trochu oleja a opražte nakrájané mäso, až kým nie je dobre prepečené a mierne hnedé.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a ďalšie zeleniny podľa chuti, ako sú papriky, mrkva alebo paradajky. Opečte ich spolu s mäsom, až kým nezmäknú.
  4. Potom pridajte korenie a bylinky podľa chuti, ako je soľ, čierne korenie, paprika, tymián alebo rozmarín. Zalejte zaváraným bujónom alebo vývarom a nechajte vrieť asi 30 minút, aby sa chute spojili a mäso zmäklo.
  5. Preložte zmes do pohárov alebo skleničiek. Môžete ju navrstviť s plátkom syra alebo šunky pre extra chuťový zážitok.
  6. Uzatvorte poháre viečkom alebo fóliou a nechajte ich vychladnúť v chladničke aspoň niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa chute dostatočne zmiešali.
  7. Podávajte chladené a ozdobte čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo kôpor. Môžete podať aj s kúsok čerstvého chleba alebo pečiva.

 

Zavárané mäso v pohári recept

Dúfam, že si túto originálnu verziu zaváraného mäsa v pohári vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *