Bravčová pečeň na spôsob husacej

Ak chcete pripraviť bravčovú pečeň na spôsob husacej, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov bravčovej pečene
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná na kolieska
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky bielkov
  • 1/2 šálky múky
  • olej na opraženie

 

Bravčová pečeň na spôsob husacej

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite, osušte utierkou a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Do misky si pripravte panírovaciu zmes z bielkov a múky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Plátky bravčovej pečene ponorte najprv do panírovacej zmesi a potom opečte na rozpálenej panvici s olejom. Pečte z obo
  5. ch strán dozlatista a pečene sú mäkké.
  6. Podávajte teplé s dusenou kapustou, lokšou alebo syrovou omáčkou.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml červeného vína (preferovane suché)
  • 100 g slaniny
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička majoránky (voliteľné)
  • 1-2 bobkové listy
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ju na plátky hrubé približne 1-1.5 cm. Osmažujeme na rozpálenom oleji alebo masle z oboch strán tak, aby bola krásne zlatohnedá. Po opečení ju vyberieme a odložíme bokom.

  2. Príprava cibule a slaniny: Na tom istom tuku, na ktorom sme opiekli pečeň, osmažíme nadrobno nasekanú slaninu, až kým nebude chrumkavá. Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nezmäkne a nezozlátne. Pridáme na jemno nastrúhaný cesnak a krátko orestujeme.

  3. Pridanie vína: Do panvice s cibuľou a slaninou pridáme červené víno a bobkové listy. Necháme zovrieť a znížime teplotu. Necháme pomaly variť, kým sa víno nezredukuje a nezačne zhustnúť.

  4. Dokončenie jedla: K panvici pridávame osmaženú bravčovú pečeň a majoránku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Všetko spolu varíme ešte asi 5-10 minút, aby sa chute prepojili.

  5. Podávanie: Bravčovú pečeň podávame teplú, posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvelým prílohou k tomuto jedlu sú zemiakové knedlíky alebo varená ryža.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

21 Komentárov

  1. Kocúrko píše:

    Tento recept na bravčovú pečeň znie skvele! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite to vyskúšam, lebo sa mi zdá, že to bude veľmi dobré. Dúfam, že aj moji priatelia budú spokojní!

  2. Janka2023 píše:

    Wow, to vyzerá naozaj chutne! Milujem pečené jedlá a tento recept ma nadchol. Pridám si ho do obľúbených a určite ho pripravím na víkend. Teším sa na tú skvelú chuť!

  3. MačkaMia píše:

    Nedávno som objavila bravčovú pečeň a úplne ma dostala! Tento recept je presne to, čo hľadám. S cibuľou a vínom to musí byť fantastické! Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím.

  4. ZlatýRybka píše:

    Tento recept vyzerá tak lákavo! Hlavne tá kombinácia s červeným vínom ma zaujala. Myslím, že to bude výborný tip na večeru pre celú rodinu. Ďakujem za zdieľanie!

  5. Svetlonoska píše:

    Som nadšený z tohto receptu! Bravčová pečeň je super jedlo a v tejto úprave určite zachutí všetkým. Určite ho vyskúšam tento týždeň. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. LáskyplnýSlon píše:

    Vynikajúci recept! Bravčová pečeň má skvelé nutričné hodnoty a ak ju pripravíte takto chutne, nikto jej neodolá. Teším sa na varenie podľa vášho návodu. Dobrú chuť všetkým!

  7. FanfánBubák píše:

    Toto jedlo vyzerá ako pravá delikatesa! Konečne som našiel recept na bravčovú pečeň, ktorý sa dá ľahko pripraviť doma. Už teraz cítim vôňu zo svojej kuchyne, keď to budem variť.

  8. _Smajlík_98 píše:

    ‚Bravčová pečeň na spôsob husacej‘? To znie úžasne! Môj manžel miluje takéto jedlá a určite mu spravím radosť týmto pokrmom. Ďakujem za tipy na ingrediencie aj postup!

  9. _ZlatáRybka_12 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ nemôže byť lepšie povedané! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a ja milujem jednoduché varenie s kvalitnými surovinami. Vďaka za inšpiráciu, už sa teším na výsledok!

  10. _KreatívnyKuchár_76 píše:

    ‚Opečenie do zlata‘ – presne tak mám rád moje jedlo! Tento spôsob prípravy bravčovej pečene sa mi páči veľmi a už si zapisujem ingrediencie do nákupného zoznamu.

  11. Janko123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečeň vyzerá skvele! Určite vyskúšam, lebo mám rád jedlá s pečeňou. Návod je veľmi jasný a zrozumiteľný. Už sa teším na tú chutnú večeru!

  12. Sloník píše:

    Wow, to znie ako delikatesa! Bravčová pečeň na husací spôsob je niečo, čo chcem pripraviť. Cibula a slanina určite dodajú jedlu výnimočnú chuť. Ďakujem za super recept!

  13. MačkaMia píše:

    Tento recept je fantastický! Pečeň robím rada a keďže sú tu aj tipy na prílohy, hneď viem, čo k tomu podávať. Teším sa, že to skúsim cez víkend. Dobrú chuť všetkým!

  14. Kocúrko píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Príprava je jednoduchá a sú tu aj rady ohľadom ingrediencií. Už sa nemôžem dočkať, kedy si pripravím toto výborné jedlo pre rodinu!

  15. ZelenýPetržlen píše:

    Skvelý recept! Príprava bravčovej pečene s takými prísadami ako víno a slanina znie úžasne. Určite vyskúšam a uvidím, aké bude mať výsledné chute. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. FialovýFanfáry píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Kombinácia prísad je perfektná a návod je prehľadný. Rád skúšam nové veci v kuchyni, takže som nadšený z tejto možnosti prípravy pečene.

  17. Srdiečko69 píše:

    ‚Bravčová pečeň‘ to znie ako niečo špeciálne! Milujem varenie a tento recept vyzerá jednoducho úžasne. Zaručene to pripravím na rodinné stretnutie – budú nadšení!

  18. _Bubko_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ to je presne to, čo potrebujem po príprave tohto jedla! Recept sa mi páči a verím, že bude chutiť skvele. Hneď kupujem potrebné suroviny.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ďakujeme za vašu reakciu! Teší nás, že vás recept zaujal a že sa tešíte na výsledok. Dúfame, že váš pokrm skutočne vyjde skvele a bude chutiť výborne. Prajeme vám veľa šťastia pri príprave a dobrú chuť! Ak budete mať akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte nás kontaktovať.

  19. __Kuchárka__ píše:

    ‚Príprava s vínom‘ – to ma zaujalo najviac! Vždy som chcela vedieť, ako robiť pečeň chutnejšie. Ďakujem za podrobnosti o príprave; určite vyskúšam!

  20. PinkyPanda píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Bravčová pečeň s cibuľou a slaninou musí byť skvelá kombinácia chuti! Rada skúšam nové jedlá pre svoju rodinu; už sa teším na výsledok.