Bravčová pečeň na spôsob husacej

Ak chcete pripraviť bravčovú pečeň na spôsob husacej, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov bravčovej pečene
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná na kolieska
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky bielkov
  • 1/2 šálky múky
  • olej na opraženie

 

Bravčová pečeň na spôsob husacej

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite, osušte utierkou a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Do misky si pripravte panírovaciu zmes z bielkov a múky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Plátky bravčovej pečene ponorte najprv do panírovacej zmesi a potom opečte na rozpálenej panvici s olejom. Pečte z obo
  5. ch strán dozlatista a pečene sú mäkké.
  6. Podávajte teplé s dusenou kapustou, lokšou alebo syrovou omáčkou.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml červeného vína (preferovane suché)
  • 100 g slaniny
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička majoránky (voliteľné)
  • 1-2 bobkové listy
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ju na plátky hrubé približne 1-1.5 cm. Osmažujeme na rozpálenom oleji alebo masle z oboch strán tak, aby bola krásne zlatohnedá. Po opečení ju vyberieme a odložíme bokom.

  2. Príprava cibule a slaniny: Na tom istom tuku, na ktorom sme opiekli pečeň, osmažíme nadrobno nasekanú slaninu, až kým nebude chrumkavá. Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nezmäkne a nezozlátne. Pridáme na jemno nastrúhaný cesnak a krátko orestujeme.

  3. Pridanie vína: Do panvice s cibuľou a slaninou pridáme červené víno a bobkové listy. Necháme zovrieť a znížime teplotu. Necháme pomaly variť, kým sa víno nezredukuje a nezačne zhustnúť.

  4. Dokončenie jedla: K panvici pridávame osmaženú bravčovú pečeň a majoránku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Všetko spolu varíme ešte asi 5-10 minút, aby sa chute prepojili.

  5. Podávanie: Bravčovú pečeň podávame teplú, posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvelým prílohou k tomuto jedlu sú zemiakové knedlíky alebo varená ryža.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *