Ak chcete pripraviť bravčovú pečeň na spôsob husacej, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 gramov bravčovej pečene
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná na kolieska
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky bielkov
- 1/2 šálky múky
- olej na opraženie
Bravčová pečeň na spôsob husacej
Postup:
- Bravčovú pečeň opláchnite, osušte utierkou a nakrájajte na tenké plátky.
- V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
- Do misky si pripravte panírovaciu zmes z bielkov a múky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Plátky bravčovej pečene ponorte najprv do panírovacej zmesi a potom opečte na rozpálenej panvici s olejom. Pečte z obo
- ch strán dozlatista a pečene sú mäkké.
- Podávajte teplé s dusenou kapustou, lokšou alebo syrovou omáčkou.
Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 200 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml červeného vína (preferovane suché)
- 100 g slaniny
- 2-3 lyžice rastlinného oleja alebo masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička majoránky (voliteľné)
- 1-2 bobkové listy
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ju na plátky hrubé približne 1-1.5 cm. Osmažujeme na rozpálenom oleji alebo masle z oboch strán tak, aby bola krásne zlatohnedá. Po opečení ju vyberieme a odložíme bokom.
-
Príprava cibule a slaniny: Na tom istom tuku, na ktorom sme opiekli pečeň, osmažíme nadrobno nasekanú slaninu, až kým nebude chrumkavá. Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nezmäkne a nezozlátne. Pridáme na jemno nastrúhaný cesnak a krátko orestujeme.
-
Pridanie vína: Do panvice s cibuľou a slaninou pridáme červené víno a bobkové listy. Necháme zovrieť a znížime teplotu. Necháme pomaly variť, kým sa víno nezredukuje a nezačne zhustnúť.
-
Dokončenie jedla: K panvici pridávame osmaženú bravčovú pečeň a majoránku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Všetko spolu varíme ešte asi 5-10 minút, aby sa chute prepojili.
-
Podávanie: Bravčovú pečeň podávame teplú, posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvelým prílohou k tomuto jedlu sú zemiakové knedlíky alebo varená ryža.
Dobrú chuť!