Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi

Na prípravu kuracích stehien na kyslej kapuste so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika, majoránka
– olej

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi

Postup:

1. Kuracie stehná si dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou. Osolte, okorenite a opražte ich z oboch strán na panvici s trochou oleja, až sa pekne zazlatia.

2. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobné kocky. Na panvici orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte na jemno nakrájaný cesnak a krátko orestujte.

3. Kyslú kapustu si poriadne vymyte, odlejte vodu a nakrájajte ju na menšie kúsky. Pridajte ju k orestovanej cibuli a cesnaku a nechajte dusiť aspoň 20 minút.

4. Medzitým si zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kocky a uvaríte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú.

5. Do dusenej kyslej kapusty pridajte majoránku, soľ, čierne korenie a trochu sladidla (napr. med) podľa chuti. Premiešajte a nechajte ešte chvíľu povariť.

6. Keď sú zemiaky uvarené, sceďte vodu a pridajte ich k dusenej kapuste. Všetko spolu premiešajte a nechajte ešte krátko povariť, aby sa chute prepojili.

7. Na záver podávajte kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi a podľa chuti môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích stehien (môžete použiť aj stehná s kosťou a kožou alebo bez)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • Čerstvý petržlen na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na kocky a cesnak nasekajte na jemno.

  2. Opraženie cibule a cesnaku: V hlbokom hrnci alebo panvici rozpáľte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opečte ju do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a premiešajte, aby sa nerozpekl.

  3. Pridanie kuracieho mäsa: Kuracie stehná osolte, okoreňte a pridajte ich do hrnca. Opečte ich z každej strany do zlata (asi 5-7 minút).

  4. Kyslá kapusta: K opečeným stehnám pridajte kyslú kapustu, ktorý ste predtým prepláchli v studenej vode, aby bola menej kyslá. Dobre premiešajte, pridajte bobkový list a mletú papriku.

  5. Pridanie zemiakov: Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte vývarom alebo vodou, aby sa všetky suroviny zakryli.

  6. Dusenie: Priveďte do varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť približne 40-50 minút, kým nie sú kuracie stehná a zemiaky mäkké. Občas premiešajte a ak je potrebné, môžete pridať trošku vody.

  7. Dokončenie: Po uvarení odstráňte bobkový list. Skontrolujte dochutenie a podľa potreby pridajte soľ alebo korenie.

  8. Servírovanie: Podávajte teplé, posypané čerstvým nasekaným petržlenom. Ako príloha sa hodí chlieb alebo knedľa.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *