Na prípravu kuracích stehien na kyslej kapuste so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika, majoránka
– olej

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi

Postup:

1. Kuracie stehná si dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou. Osolte, okorenite a opražte ich z oboch strán na panvici s trochou oleja, až sa pekne zazlatia.

2. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobné kocky. Na panvici orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte na jemno nakrájaný cesnak a krátko orestujte.

3. Kyslú kapustu si poriadne vymyte, odlejte vodu a nakrájajte ju na menšie kúsky. Pridajte ju k orestovanej cibuli a cesnaku a nechajte dusiť aspoň 20 minút.

4. Medzitým si zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kocky a uvaríte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú.

5. Do dusenej kyslej kapusty pridajte majoránku, soľ, čierne korenie a trochu sladidla (napr. med) podľa chuti. Premiešajte a nechajte ešte chvíľu povariť.

6. Keď sú zemiaky uvarené, sceďte vodu a pridajte ich k dusenej kapuste. Všetko spolu premiešajte a nechajte ešte krátko povariť, aby sa chute prepojili.

7. Na záver podávajte kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi a podľa chuti môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *