Ingrediencie:
- 250 g fazuľky
- 200 g údeného mäsa (napr. slanina, klobása alebo šunka)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 petržlenový koreň
- 1 lyžica oleja
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 paradajka (optionálne)
- 1 liter zeleninového vývaru
Fazuľová polievka s údeným mäsom
Návod:
- Fazuľku dôkladne prepláchnite a nechajte namočiť cez noc vo vode.
- Na panvici s olejom orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte mletú sladkú papriku a orestujte pár minút.
- Do hrnca pridajte opraženú zeleninu a namočenú fazuľku. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte údené mäso.
- Varíme na miernom ohni asi 1-2 hodiny, až kým sa fazuľka zmäkne.
- Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
- Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú paradajku pre bohatšiu chuť.
- Podávajte horúcu polievku s čerstvou bylinkou a chlebom.
Dobrú chuť!