Ingrediencie:

  • 250 g fazuľky
  • 200 g údeného mäsa (napr. slanina, klobása alebo šunka)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 lyžica oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 paradajka (optionálne)
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Návod:

  1. Fazuľku dôkladne prepláchnite a nechajte namočiť cez noc vo vode.
  2. Na panvici s olejom orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte mletú sladkú papriku a orestujte pár minút.
  3. Do hrnca pridajte opraženú zeleninu a namočenú fazuľku. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte údené mäso.
  4. Varíme na miernom ohni asi 1-2 hodiny, až kým sa fazuľka zmäkne.
  5. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  6. Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú paradajku pre bohatšiu chuť.
  7. Podávajte horúcu polievku s čerstvou bylinkou a chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *