Ingrediencie:
– 1 kg tekvice
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– olej
– soľ
– čierne korenie
– muškátový orech
– kurkuma
– 1 liter zeleninového vývaru
– smotana na zdobenie

 

Polievka z tekvice na pečenie

Postup:

1. Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a vložte do pekáča na pečenie.
2. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zemiaky.
3. Polejte všetko s olejom a premiešajte, aby sa zelenina dobre prepojila so všetkými ingredienciami.
4. Posypte soľou, čiernym korením, muškátovým orechom a kurkumou podľa chuti.
5. Zalejte zeleninovým vývarom a dajte do vyhriatej rúry na 180°C na približne 40-45 minút, kým zelenina nezmäkne.
6. Po upečení zeleninu rozmixujte na krémovú konzistenciu pomocou mixéra.
7. Dochutíme podľa chuti soľou a korením.
8. Podávajte s lyžicou smotany a čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *