Hrnčeková mrkvová torta je jednoduchý a chutný recept, který je populárny nielen v Slovensku, ale aj v ďalších slovanských krajinách. Tu je základný recept:

Ingrediencie:
– 2 hrnčeky (približne 250g) mletého ovseného múky
– 1 hrnček lyžica prášku do pečiva
– 1/2 hrnčeka kokosového cukru
– 1/2 hrnčeka medu alebo javorový sirup
– 2 vajcia
– 1/2 hrnčeka oleja (najlepšie olivového)
– 3 stredné mrkvy (olúpané a nastrúhané)
– štipka soli
– korenie podľa chuti (napr. škorica, muškátový oriešok)

 

Hrnčeková mrkvová torta

Postup:
1. V miske zmiešajte mletú ovsenú múku s práškom do pečiva, kokosovým cukrom, soľou a korením.
2. Do mixu pridajte vajcia, med a olej. Premiešajte dohladka.
3. Nakoniec primiešajte nastrúhané mrkvy.
4. Zmes nalejte do vymastenej a vysypanej formy na pečenie.
5. Pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút, alebo pokiaľ nebude torta pekne zlatistá na povrchu a suchá vo vnútri.
6. Nechajte vychladnúť a podávajte s čerstvým ovocím, šľahačkou alebo inou pochúťkou podľa vašej chuti.

Tento recept je vhodný aj pre ľudí so celiakiou, pretože sa pripravuje s ovsenou múkou. Dúfam, že bude chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *