Na prípravu čokoládového korpusu na tortu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g horkej čokolády
  • 150 g masla
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Vanilkový extrakt (podľa chute)

 

Čokoládový korpus na tortu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vysteľte tortovú formu pečiacim papierom.
  2. Vo vodnom kúpeli rozohrejte na malé kúsky nakrájanú horkú čokoládu a maslo, kým sa nerozpustia. Potom nechajte zmes vychladnúť.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte cukor a vajcia a šľahajte ich do peny (asi 2-3 minúty).
  4. Pridajte vanilkový extrakt a zmes tvorenú rozpustenou čokoládou a maslom. Dobre premiešajte.
  5. Postupne pridávajte múku, ktorú ste predtým premiešali s práškom do pečiva. Zamiešajte, kým nezískate hladké cesto.
  6. Nalejte cesto do pripravenej tortovej formy a uistite sa, že povrch je vyrovnávaný.
  7. Pečte približne 25-30 minút alebo kým koláč nevyrastie a nezíska pevnú konzistenciu. Pomocou špáradla alebo noža môžete overiť, či je vnútri korpusu suchý.
  8. Nechajte korpus úplne vychladnúť a potom ho môžete použiť pre svoju obľúbenú čokoládovú tortu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *