Na prípravu čokoládového korpusu na tortu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 200 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Vanilkový extrakt (podľa chute)
Čokoládový korpus na tortu
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a vysteľte tortovú formu pečiacim papierom.
- Vo vodnom kúpeli rozohrejte na malé kúsky nakrájanú horkú čokoládu a maslo, kým sa nerozpustia. Potom nechajte zmes vychladnúť.
- Vo veľkej miske zmiešajte cukor a vajcia a šľahajte ich do peny (asi 2-3 minúty).
- Pridajte vanilkový extrakt a zmes tvorenú rozpustenou čokoládou a maslom. Dobre premiešajte.
- Postupne pridávajte múku, ktorú ste predtým premiešali s práškom do pečiva. Zamiešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Nalejte cesto do pripravenej tortovej formy a uistite sa, že povrch je vyrovnávaný.
- Pečte približne 25-30 minút alebo kým koláč nevyrastie a nezíska pevnú konzistenciu. Pomocou špáradla alebo noža môžete overiť, či je vnútri korpusu suchý.
- Nechajte korpus úplne vychladnúť a potom ho môžete použiť pre svoju obľúbenú čokoládovú tortu.
Dobrú chuť!