Ovocná torta s mascarpone

Ovocná torta s mascarpone je vzrušujúcou kombináciou sladkého ovocia a krémového mascarpone syru. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g mascarpone syru
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ovocie podľa vášho výberu (jahody, maliny, marhule, hroznové víno atď.)
  • 200 g piškótového prášku
  • náplň podľa preferencie (napríklad ovocný džem alebo zaváranina)

 

Ovocná torta s mascarpone

Postup:

  1. V miske zmiešajte mascarpone syr, šľahačku, práškový cukor a vanilkový extrakt. Šľahajte zmes, kým nedosiahne krémovú konzistenciu.
  2. V malom hrnčeku zahrejte trochu vody. Odstráňte hrnček z ohňa a vsypte do neho piškótový prášok. Premiešajte, kým sa prášok úplne nerozpustí a vytvorí sa hustá hmota.
  3. Ak chcete, môžete si pripraviť ovocie tým, že ho nakrájate na menšie kúsky.
  4. Do formy na tortu alebo do väčšej misky položte prvú vrstvu piškótového prášku. Na ňu nalejte polovicu mascarpone krému. Potom pridajte vrstvu ovocia a prípadne náplň.
  5. Pokračujte ďalšími vrstvami piškótového prášku, mascarpone krému a ovocia, kým nenasýpite formu alebo misku.
  6. Na vrch torty položte poslednú vrstvu piškótového prášku a zakryte ju zvyšným mascarpone krémom.
  7. Ozdobte svoju ovocnú tortu ďalším kúskom ovocia alebo strúhanou čokoládou.
  8. Nechajte tortu oddychovať v chladničke aspoň 2-3 hodiny, kým sa krém premieša a piškótový prášok zmäkne.
  9. Podávajte a vychutnajte si svoju lahodnú ovocnú tortu!

Aj keď som vám poskytol základný recept, môžete pridať vlastné nápady a variácie podľa vášho gusta. Dúfam, že si budete užívať svoju ovocnú lahôdku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *