Ak hľadáte recept na čokoládový koláč s pudingom, tu je jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 200 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 200 g masla
- 4 vajcia
- 100 g horkej čokolády
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 500 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
Čokoládový koláč s pudingom
Postup:
- Roztopíme horúcou vodou maslo a čokoládu dohladka.
- V jednej miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- V druhej miske rozmiešame vajcia.
- Pridáme vajcia ku suchej zmesi a premiešame.
- Postupne pridáme rozpustené maslo s čokoládou a premiešame dohromady.
- Zmes nalejeme do vyhriatej a vymastenej formy na pečenie.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 25 až 30 minút, alebo kým nie je koláč pevný a pekne zlatý.
- Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť.
- Medzitým pripravíme pudingovú vrstvu.
- Vo veľkej hrnci zohrejeme mlieko podľa návodu na obale pudingového prášku.
- Pudingový prášok rozmiešame vo vody podľa návodu na obale.
- Keď sa mlieko zohreje, pridáme rozmiešaný pudingový prášok.
- Varíme za stáleho miešania, kým puding nezhustne.
- Zmiešame puding, kým je horúci, aby sme zabránili tvorbe kožky.
- Na vychladnutý koláč nalejeme ešte horúci puding tak, aby bol koláč pekne vytvarovaný.
- Necháme koláč úplne vychladnúť a stuhnúť.
- Pred podávaním môžeme koláč ozdobiť šľahačkou, cukrovou polevou alebo čokoládovými kvapkami.
Tento koláč je sladký a jemný so spájajúcou sa chuťou čokolády a pudingom. Vychutnajte si ho!
2)
Ingrediencie
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 150 g cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 3 vajcia
- 100 ml mlieka
- 100 ml rastlinného oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na čokoládový puding:
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky čokoládového pudingu
- 100 g cukru (podľa chuti)
- 50 g čokolády na varenie (na ozdobu)
Postup
-
Príprava cesta:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V miske zmiešajte hladkú múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske vyšľahajte vajcia s mliekom, olejom a vanilkovým extraktom.
- Spojte obe zmesi a dôkladne premiešajte dohladka.
- Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy.
-
Pečenie:
- Cesto pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie je prepečené (skontrolujte špajlou – ak je čistá, koláč je hotový).
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
-
Príprava čokoládového pudingu:
- V hrnci priveďte mlieko do varu.
- Medzitým v miske zmiešajte 2 balíčky čokoládového pudingu s cukrom a troškou studeného mlieka, aby nevznikli hrudky.
- Keď mlieko zovrie, pridajte doň rozmiešaný puding a neustále miešajte, kým puding nezhustne.
- Puding následne odstavte z platne a nechajte trošku vychladnúť.
-
Zostavenie koláča:
- Upečený koláč prerežte na polovicu.
- Na spodnú časť koláča naneste vrstvu čokoládového pudingu a potiahnete aj okraje.
- Položte druhú polovicu koláča na puding.
- Zvyšný puding môžete naložiť na vrch koláča alebo ho podávať osobitne.
-
Ozdoba:
- Ak chcete, roztopte čokoládu na varenie a polejte ňou vrch koláča, alebo nastrúhajte čokoládu a posypte ňou koláč.
-
Podávanie:
- Koláč nechajte vychladnúť v chladničke aspoň na 1 hodinu pred podávaním, aby sa puding stihol stuhnúť.
- Podávajte s šľahačkou alebo ovocím podľa chuti.
Dobrú chuť!