Čokoládový koláč s pudingom

Ak hľadáte recept na čokoládový koláč s pudingom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 200 g masla
  • 4 vajcia
  • 100 g horkej čokolády
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

 

Čokoládový koláč s pudingom

Postup:

  1. Roztopíme horúcou vodou maslo a čokoládu dohladka.
  2. V jednej miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  3. V druhej miske rozmiešame vajcia.
  4. Pridáme vajcia ku suchej zmesi a premiešame.
  5. Postupne pridáme rozpustené maslo s čokoládou a premiešame dohromady.
  6. Zmes nalejeme do vyhriatej a vymastenej formy na pečenie.
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 25 až 30 minút, alebo kým nie je koláč pevný a pekne zlatý.
  8. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť.
  9. Medzitým pripravíme pudingovú vrstvu.
  10. Vo veľkej hrnci zohrejeme mlieko podľa návodu na obale pudingového prášku.
  11. Pudingový prášok rozmiešame vo vody podľa návodu na obale.
  12. Keď sa mlieko zohreje, pridáme rozmiešaný pudingový prášok.
  13. Varíme za stáleho miešania, kým puding nezhustne.
  14. Zmiešame puding, kým je horúci, aby sme zabránili tvorbe kožky.
  15. Na vychladnutý koláč nalejeme ešte horúci puding tak, aby bol koláč pekne vytvarovaný.
  16. Necháme koláč úplne vychladnúť a stuhnúť.
  17. Pred podávaním môžeme koláč ozdobiť šľahačkou, cukrovou polevou alebo čokoládovými kvapkami.

Tento koláč je sladký a jemný so spájajúcou sa chuťou čokolády a pudingom. Vychutnajte si ho!

 

2)

Ingrediencie

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 3 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na čokoládový puding:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky čokoládového pudingu
  • 100 g cukru (podľa chuti)
  • 50 g čokolády na varenie (na ozdobu)

Postup

  1. Príprava cesta:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • V miske zmiešajte hladkú múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ.
    • V inej miske vyšľahajte vajcia s mliekom, olejom a vanilkovým extraktom.
    • Spojte obe zmesi a dôkladne premiešajte dohladka.
    • Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy.
  2. Pečenie:

    • Cesto pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie je prepečené (skontrolujte špajlou – ak je čistá, koláč je hotový).
    • Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
  3. Príprava čokoládového pudingu:

    • V hrnci priveďte mlieko do varu.
    • Medzitým v miske zmiešajte 2 balíčky čokoládového pudingu s cukrom a troškou studeného mlieka, aby nevznikli hrudky.
    • Keď mlieko zovrie, pridajte doň rozmiešaný puding a neustále miešajte, kým puding nezhustne.
    • Puding následne odstavte z platne a nechajte trošku vychladnúť.
  4. Zostavenie koláča:

    • Upečený koláč prerežte na polovicu.
    • Na spodnú časť koláča naneste vrstvu čokoládového pudingu a potiahnete aj okraje.
    • Položte druhú polovicu koláča na puding.
    • Zvyšný puding môžete naložiť na vrch koláča alebo ho podávať osobitne.
  5. Ozdoba:

    • Ak chcete, roztopte čokoládu na varenie a polejte ňou vrch koláča, alebo nastrúhajte čokoládu a posypte ňou koláč.
  6. Podávanie:

    • Koláč nechajte vychladnúť v chladničke aspoň na 1 hodinu pred podávaním, aby sa puding stihol stuhnúť.
    • Podávajte s šľahačkou alebo ovocím podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *