Tu máte recept na marhuľový koláč s pudingom:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie rumovej arome
- 500 g konzervovaných marhúľ
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 500 ml mlieka
- 50 g práškového cukru na posypanie
Marhuľovy koláč s pudingom
- V mise zmiešajte hladkú múku s maslom, práškovým cukrom, žĺtkami, vanilkovým cukrom a rumovou aromou. Vypracujte cesto, zabalte ho do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke odpočívať asi pol hodiny.
- Po odpočinku rozvaľkajte cesto na plech a vyložte ho do vymastenej formy na koláč. Vytvorte si z cesta okraje.
- Marhule prelejte z konzervy do sitka, aby odkvapkli šťavu. Potom ich rozložte po ceste.
- Pudingový prášok rozmiešajte s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejte, pridajte do neho práškový cukor a rozmiešaný pudingový prášok. Varíme do zhustnutia.
- Zhustený puding vlejte na marhule a okraje koláča posypte práš