Marhuľovy koláč s pudingom

Tu máte recept na marhuľový koláč s pudingom:

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie rumovej arome
  • 500 g konzervovaných marhúľ
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 500 ml mlieka
  • 50 g práškového cukru na posypanie

Marhuľovy koláč s pudingom

  1. V mise zmiešajte hladkú múku s maslom, práškovým cukrom, žĺtkami, vanilkovým cukrom a rumovou aromou. Vypracujte cesto, zabalte ho do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke odpočívať asi pol hodiny.
  2. Po odpočinku rozvaľkajte cesto na plech a vyložte ho do vymastenej formy na koláč. Vytvorte si z cesta okraje.
  3. Marhule prelejte z konzervy do sitka, aby odkvapkli šťavu. Potom ich rozložte po ceste.
  4. Pudingový prášok rozmiešajte s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejte, pridajte do neho práškový cukor a rozmiešaný pudingový prášok. Varíme do zhustnutia.
  5. Zhustený puding vlejte na marhule a okraje koláča posypte práš

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *