Dupľovaný slivkový koláč

Tu je recept na dupľovaný slivkový koláč, slovensky:

Potrebujete:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla (rozpusteného)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • štipku soli
  • 750 g sliviek (rozpolených a zbavených pecky)
  • 2 lyžice mletého cukru na posypanie

 

Dupľovaný slivkový koláč

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajce, vanilkový cukor a štipku soli a vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  3. Po odpočinku cesto rozvaľkajte na pozdĺžne oválne pláty (počet závisí od veľkosti formy) a preneste ich do vymastenej formy.
  4. Dno koláča posypte polovicou mletého cukru a rozložte naň slivky.
  5. Na slivky posypte zvyšným mletým cukrom.
  6. Zvyšné cesto rozvaľkajte na pláty na posypanie koláča, ktoré budú zvrchu.
  7. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút, alebo kým cesto nenaberá zlatistú farbu.
  8. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a servírujte.

Dúfam, že si tento slovenský recept na dupľovaný slivkový koláč užijete! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *