Tu je recept na dupľovaný slivkový koláč, slovensky:
Potrebujete:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla (rozpusteného)
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- štipku soli
- 750 g sliviek (rozpolených a zbavených pecky)
- 2 lyžice mletého cukru na posypanie
Dupľovaný slivkový koláč
Postup:
- V miske zmiešajte múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajce, vanilkový cukor a štipku soli a vypracujte hladké cesto.
- Cesto nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
- Po odpočinku cesto rozvaľkajte na pozdĺžne oválne pláty (počet závisí od veľkosti formy) a preneste ich do vymastenej formy.
- Dno koláča posypte polovicou mletého cukru a rozložte naň slivky.
- Na slivky posypte zvyšným mletým cukrom.
- Zvyšné cesto rozvaľkajte na pláty na posypanie koláča, ktoré budú zvrchu.
- Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút, alebo kým cesto nenaberá zlatistú farbu.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a servírujte.
Dúfam, že si tento slovenský recept na dupľovaný slivkový koláč užijete! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!