Hrnčekový jablkový koláč s posýpkou

Sametový hrnčekový jablkový koláč so lahodnou posýpkou je ideálnou voľbou pre sladkú chuťovku. Tu je jednoduchý recept, ktorým sa môžete inšpirovať:

Suroviny:

  • 1 hrnko hladkej múky
  • 1 hrnko jemného cukru
  • 1/2 hrnka rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnka mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 jablká, ošúpané a nakrájané na tenké plátky

Posýpka:

  • 1/2 hrnka múky
  • 1/4 hrnka jemného cukru
  • 1/4 hrnka studeného masla (nakrájaného na kocky)
  • 1/2 lyžičky škorice

 

Hrnčekový jablkový koláč s posýpkou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte koláčovú formu maslom.
  2. V veľkej miske zmiešajte múku, cukor, olej, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Nalejte polovicu cesta do pripravenej formy.
  4. Na cesto rozložte plátky jabĺk a potom prelejte zostávajúcim cestom.
  5. V malej miske zmiešajte múku, cukor, studené maslo a škoricu, kým nevznikne drobivá zmes.
  6. Touto zmesou posypte vrchnú časť koláča.
  7. Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým nie je koláč zlatavý a jablká sú mäkké.
  8. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte teplý alebo studený.

Tento hrnčekový jablkový koláč so posýpkou je dokonalým spestrením času pri čaji alebo ako dezert po večeri. Dúfam, že si ho pochutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *