Recept: Krehký koláč s lesným ovocím a tvarohom
Ingrediencie:
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 1 vajce
- 40 g práškového cukru
- 200 g lesného ovocia (jahody, maliny, čučoriedky)
- 250 g tvarohu
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Postup:
- V miske zmiešajte múku, práškový cukor a nakrájané studené maslo. Rukami rýchlo vymiesite drobivé cesto.
- Cesto dajte do chladničky na 30 minút.
- Počas chladenia si pripravte náplň. V mise zmiešajte tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a kukuričný škrob.
- Ovocie si opláchnite a pokrájajte na menšie kúsky.
- Vyberte cesto z chladničky a rozotrite ho do koláčovej formy, tak aby pokrývalo aj boky formy.
- Navrstvite na cesto tvarohovú náplň a zakryte lesným ovocím.
- Predhrejte rúru na 180 °C a plech s koláčom vložte na strednú úroveň. Pečte 30 – 35 minút, až kým koláč nenadobudne zlatohnedú farbu.
- Nechajte krehký koláč vychladnúť, potom ho môžete podávať.
Poznámka:
Tento krehký koláč s lesným ovocím a tvarohom je dokonalou voľbou pre milovníkov sladkých dobrot. Môžete ho podávať samotný, alebo s vanilkovou zmrzlinou či šľahačkou. Dobrú chuť!