Krehký koláč s lesným ovocím a tvarohom

Recept: Krehký koláč s lesným ovocím a tvarohom

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 40 g práškového cukru
  • 200 g lesného ovocia (jahody, maliny, čučoriedky)
  • 250 g tvarohu
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, práškový cukor a nakrájané studené maslo. Rukami rýchlo vymiesite drobivé cesto.
  2. Cesto dajte do chladničky na 30 minút.
  3. Počas chladenia si pripravte náplň. V mise zmiešajte tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a kukuričný škrob.
  4. Ovocie si opláchnite a pokrájajte na menšie kúsky.
  5. Vyberte cesto z chladničky a rozotrite ho do koláčovej formy, tak aby pokrývalo aj boky formy.
  6. Navrstvite na cesto tvarohovú náplň a zakryte lesným ovocím.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C a plech s koláčom vložte na strednú úroveň. Pečte 30 – 35 minút, až kým koláč nenadobudne zlatohnedú farbu.
  8. Nechajte krehký koláč vychladnúť, potom ho môžete podávať.

Poznámka:

Tento krehký koláč s lesným ovocím a tvarohom je dokonalou voľbou pre milovníkov sladkých dobrot. Môžete ho podávať samotný, alebo s vanilkovou zmrzlinou či šľahačkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *