Tu máte recept na šťavnatý jablkový koláč s pudingom:
Ingrediencie:
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 4 jablká
- 500 ml mlieka
- 2 pudingové prášky (príchuť podľa vlastného výberu)
- 4 lyžice cukru
Šťavnatý jablkový koláč s pudingom
- Najprv pripravte cesto: zmiešajte múku, maslo, cukor, vajce, vanilkový cukor a prášok do pečiva dohladka. Cesto rozotrite do vymastenej a múkou vyšpútaného koláčového formy.
- Jablká očistite a nakrájajte na tenké plátky. Rozhodnite sa, či ich budete miešať s cestom alebo ich použijete ako naplnku.
- Pokiaľ si želáte miešať jablká s cestom, vložte plátky jabĺk do cesta tak, aby boli rovnomerne rozložené po celej ploche.
- Ak chcete mať koláč s jablkovou naplnkou, vrstvite plátky jabĺk vo forme na cesto.
- Vyhrejte rúru na 180 stupňov a koláč pečte približne 25-30 minút, kým nezhnedne.
- Po upečení vytiahnite koláč z rúry a nechajte vychladnúť.
- Počas vychladzovania pripravte pudingovú vrstvu: v hrnci zohrejte mlieko a cukor. Vo druhom hrnci zmiešajte pudingové prášky s trochou studeného mlieka a pridajte ich do hrnca s horúcim mliekom. Nechajte puding zovrieť, občas miešajte.
- Keď je koláč dostatočne vychladený a pudingová vrstva je zovretá, nalejte puding na koláč. Urobené!
- Nechajte koláč vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa puding stvrdol. Podávajte chladený.
Dúfam, že vám bude tento recept chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.