Šťavnatý jablkový koláč s pudingom

Tu máte recept na šťavnatý jablkový koláč s pudingom:

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 jablká
  • 500 ml mlieka
  • 2 pudingové prášky (príchuť podľa vlastného výberu)
  • 4 lyžice cukru

 

Šťavnatý jablkový koláč s pudingom

  1. Najprv pripravte cesto: zmiešajte múku, maslo, cukor, vajce, vanilkový cukor a prášok do pečiva dohladka. Cesto rozotrite do vymastenej a múkou vyšpútaného koláčového formy.
  2. Jablká očistite a nakrájajte na tenké plátky. Rozhodnite sa, či ich budete miešať s cestom alebo ich použijete ako naplnku.
  3. Pokiaľ si želáte miešať jablká s cestom, vložte plátky jabĺk do cesta tak, aby boli rovnomerne rozložené po celej ploche.
  4. Ak chcete mať koláč s jablkovou naplnkou, vrstvite plátky jabĺk vo forme na cesto.
  5. Vyhrejte rúru na 180 stupňov a koláč pečte približne 25-30 minút, kým nezhnedne.
  6. Po upečení vytiahnite koláč z rúry a nechajte vychladnúť.
  7. Počas vychladzovania pripravte pudingovú vrstvu: v hrnci zohrejte mlieko a cukor. Vo druhom hrnci zmiešajte pudingové prášky s trochou studeného mlieka a pridajte ich do hrnca s horúcim mliekom. Nechajte puding zovrieť, občas miešajte.
  8. Keď je koláč dostatočne vychladený a pudingová vrstva je zovretá, nalejte puding na koláč. Urobené!
  9. Nechajte koláč vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa puding stvrdol. Podávajte chladený.

Dúfam, že vám bude tento recept chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *