Potrebujete nasledujúce suroviny:

250 g hladkej múky
150 g zmäknutého masla
80 g práškového cukru
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
½ lyžičky prášku do pečiva
Marmeláda na plnkovanie (napríklad malinová, marhuľová alebo čerešňová)

 

Plnka do lineckých koláčikov

Postup:

1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

2. Pridajte zmäknuté maslo a žĺtky. Vymiesťe do hladka a vytvorte cesto.

3. Cesto zakryte a odložte do chladničky na 30 minút, aby sa správne spracovalo.

4. Po 30 minútach vyberte cesto z chladničky a nechajte 5 minút oddýchnuť na izbovej teplote.

5. Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm.

6. Pomocou vykrajovačok vykrojte koláčiky. Polovicu koláčikov nechajte bez dierky, to budú spodné časti, a polovicu vykrojte malé diery – to budú horné časti.

7. Položte koláčiky na plech s papierom na pečenie. Nechajte medzi jednotlivými kúsokmi cesta dostatok miesta, pretože sa pri pečení trochu rozpínajú.

8. Pečte koláčiky v predhriatej rúre na 180 ° C asi 12-15 minút, kým nezarumenia.

9. Nechajte koláčiky úplne vychladnúť na plechu.

10. Marmeládou potrite spodné časti koláčikov a zatlačte na ne horné časti s dierkou, ako keby ste ich lepili spolu.

Vaše linecké koláčiky sú hotové a môžete ich servírovať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *