Jahodovo-rebarborové koláče s krémovým nádychom

Jahodovo-rebarborové koláče s krémovým nádychom.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 a 1/2 šálky múky
  • 1/4 čajová lyžička soli
  • 1/2 šálky masla (nakrájaného na malé kúsky)
  • 1/2 šálky studenej vody

Plnka:

  • 2 šálky nakrájaných jahôd
  • 1 šálka nakrájaného rabarbaru
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

Krémová vrstva:

  • 1 a 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na posypanie:

  • Cukor na posypovanie

 

Jahodovo-rebarborové koláče s krémovým nádychom

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte nakrájané maslo a premiešajte, kým nevznikne drobivá textúra.
    • Postupne pridávajte studenú vodu a miešajte, kým sa vytvorí cesto. Nepremiešavajte príliš dlho. Zabalte cesto do fólie a nechajte ho v chladničke oddýchnuť aspoň 30 minút.
  2. Príprava plnky:
    • V miske zmiešajte nakrájané jahody, nakrájaný rabarbar, cukor a kukuričný škrob. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Nechajte plnku odpočívať, zatiaľ čo pracujete s cestom.
  3. Príprava krémovej vrstvy:
    • Vo veľkej miske šľahajte smotanu na šľahanie do mäkkej šľahačky. Pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt a šľahajte ďalej, kým nevznikne krémová a nádherne jemná konzistencia.
  4. Zostavenie koláčov:
    • Rozohrejte rúru na 180°C a pripravte si formy na muffiny.
    • Rozvaľkajte cesto na tenkú vrstvu a vyrežte kruhy dostatočne veľké na to, aby pokryli dno a steny foriem na muffiny.
    • Do každej formy vložte cestový kruh a pokryte ho plnkou z jahôd a rabarbaru.
    • Pečte koláče v rúre asi 20-25 minút, kým cesto nie je zlatisto hnedé a plnka zahustne.
  5. Dokončenie:
    • Nechajte koláče vychladnúť na mriežke.
    • Pred podávaním na vrch nanesite vrstvu krémovej smotany.
    • Posypte povrch koláčov práškovým cukrom a podávajte.

Tieto jahodovo-rabarborové koláče s krémovým nádychom sú vynikajúcim spojením sladkosti jahôd a kyslosti rabarbaru. Krémová smotana pridáva krémový a ľahký kontrast ku koláčom. Tento recept je ideálny na sladkú dezertnú chuť pre jar a leto.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *