Určite vám môžem poskytnúť recept na skvelú bublaninu, takže tu je jednoduchý recept, ako si ju môžete pripraviť:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)
  • maslo na vymastenie formy
  • práškový cukor na ozdobenie

 

Najlepšia bublanina na Slovensku

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
  2. V inej miske rozšľahajte vajcia do peny a postupne pridávajte mlieko, miešajte, až kým sa suroviny spoja.
  3. Pomaly pridávajte suché zložky do mokrých zložiek a miešajte až do hladka.
  4. Na panvicu si roztopíme malé množstvo masla a nalejeme do nej asi štvrtinu z cesta.
  5. Na cesto rozložíme čerstvé alebo rozmrazené ovocie.
  6. Prelejte zvyšným cestom, kým nebude všetko ovocie pokryté.
  7. Pokryte panvicu pokrovom a pečte na miernom ohni asi 15 – 20 minút, resp. kým bublanina nevyskočí a nezarumení sa zo spodu.
  8. Opatrne obráťte bublaninu a pečte ďalších 5 – 10 minút, aby bola vonkajšia strana pekne zlatá.
  9. Hotovú bublaninu nechajte chvíľu odpočinúť a potom ju nakrájajte na kúsky.
  10. Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom a podávať s čerstvým ovocím alebo šľahačkou.

Takto pripravená bublanina je skvelá voľba na raňajky, desiatu alebo ako sladký dezert. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *