Hrnčekový kolac s mascarpone

Hrnčekový koláč s mascarpone (Recept).

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 vajcia
  • 1/2 hrnčeka kakaového prášku
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

 

Hrnčekový kolac s mascarpone

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie.
  2. V miske zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
  3. Ku suchým ingredienciám pridajte mlieko, olej, vajcia a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Cesto nalejte do formy a pecťe približne 30-35 minút, alebo kým koláč nezmäkne a nezačína sa odlepovať od okrajov formy.
  5. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho ozdobte mascarpone krémom.

 

Mascarpone krém

Ingrediencie:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • šťava z 1/2 citróna
  • šťava z 1/2 pomaranča
  • nastrúhaná kôra z 1/2 citróna alebo pomaranča (na ozdobenie)

Postup:

  1. V mise zmiešajte mascarpone, práškový cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a pomarančovú šťavu. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladký krém.
  2. Lahodný mascarpone krém použite na ozdobenie vychladnutého hrnčekového koláča.
  3. Ak si želáte, ozdobte koláč nastrúhanou citrónovou alebo pomarančovou kôrou.

Teraz si môžete jednoducho a rýchlo pochutnať na výnimočnom hrnčekovom koláči s mascarpone! Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *