Výborná hrnčeková bublanina

Výborná hrnčeková bublanina, ktorý očarí vaše deti a rozvonia domácnosť. Jednoduchý a rýchly receptík, ktorý zvládne každý. Máte to za pár minút drahý priatelia.

V úvodu by som chcela povedať, že tento recept na hrnčekovú bublaninu je naozaj nezvyčajný. Pôvodne som ho objavila na slovenskom kulinárskom portáli a rozhodola som sa ho vyskúšať.

Jeho jednoduchosť a výborná chuť ma úplne dostali a teraz sa stal/a mojím obľúbeným dezertom.

Ak hľadáte niečo nové a chutné na vyskúšanie, určite odporúčam túto hrnčekovú bublaninu!

 

Na prípravu výbornej hrnčekovej bublaniny budete potrebovať:

– 1 hrnček hladkej múky
– 1 hrnček cukru
– 1 vajce
– 1 hrnček mlieka
– 1/2 hrnčeka oleja
– 1 vanilkový cukor
– 1 balíček prášku do pečiva
– štipka soli
– ovocie podľa vlastného výberu (napr. jahody, maliny, marhuľový lekvár)

 

Výborná hrnčeková bublanina

Postup:

1. V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ.
2. Do suchých zložiek pridajte vajce, mlieko a olej a dobre premiešajte, aby ste dostali hladké cesto.
3. Cesto rozdeľte medzi hrnčeky, do každého pridajte kúsku ovocia podľa vlastného výberu.
4. Hrnčeky vložte do mikrovlnnej trouby a peciťte na plnom výkone približne 2-3 minúty, kým bublanina nezhnedne.
5. Po vysunutí z mikrovlnnej trouby nechajte hrnčekovú bublaninu chvíľu vychladnúť a potom podávajte. Dobrú chuť!

 

Výborná hrnčeková bublanina s práškom do pečiva

2) Výborná hrnčeková bublanina s práškom do pečiva

Potrebujeme:
– 2 hrnčeky múky
– 1 hrnček cukru
– 1 hrnček mlieka
– 3 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do pečiva
– 1 hrnček oleja
– trochu masla na vymastenie formy

Postup:
1. Vymastíme formu a predhrejeme rúru na 180 stupňov.
2. V miske zmiešame múku s cukrom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.
3. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej a dobre premiešame.
4. Postupne pridávame suché suroviny do mokrých a miešame, kým nevznikne hladké cesto.
5. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť do rúry na približne 40-45 minút, kým bublanina nadorastie a neštýdne sa na povrchu.
6. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť, pokrájame a podávame. Dobrú chuť! ????

 

hrnčeková bublanina

 

Výborná hrnčeková bublanina s vanilkovým cukrom

3) Výborná hrnčeková bublanina s vanilkovým cukrom

Na výbornú hrnčekovú bublaninu budete potrebovať:

– 1 hrnček hladkej múky
– 1 hrnček cukru
– 1 hrnček mlieka
– 4 vajíčka
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do pečiva
– 1 pohár čerstvých alebo mrazených bobúľ (napr. maliny, čučoriedky)
– maslo na vymastenie formy

Postup:

1. V miske zmiešajte múku s cukrom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.
2. V inej miske vyšľahajte vajíčka s mliekom.
3. Plynule pridávajte suché zložky do vajec a mlieka, premiešajte do hladka.
4. Do cesta pridajte bobule a opäť premiešajte.
5. Vymeľte formu na pečenie maslom a nalejte do nej cesto.
6. Dajte pečiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 30-40 minút, kým bublanina nezhnedne a nevystúpi.

Po vychladnutí môžete podávať s kávou či čajom. Dobrú chuť!

 

Jednoduchá a výborná hrnčeková bublanina

4) Jednoduchá a výborná hrnčeková bublanina

Potrebujeme:
– 2 hrnčeky múky
– 1 hrnček cukru
– 1 hrnček mlieka
– 1/2 hrnčeka oleja
– 3 vajcia
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– vanilkový cukor

Postup:
1. V miske zmiešame vajcia s cukrom, pridáme mlieko a olej a dobre premiešame.
2. Potom pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, solou a vanilkovým cukrom.
3. Zmes nenasilno nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút, kým bublanina nezhnedne a neprepečie sa.

Podávame teplú s čerstvou šľahačkou. Dobrú chuť!

 

Bublanina - recept od babičky / ľahká ako pierko

Výborná hrnčeková bublanina s krupicovým cukrom

5) Výborná hrnčeková bublanina s krupicovým cukrom

Budeme potrebovať tieto zložky:

– 4 vajcia
– 1 pohár (200 ml) mlieka
– 1 pohár (200 ml) hladkej múky
– 1 pohár (200 ml) krupicového cukru
– 1 pohár (200 ml) oleja
– 1 balenie vanilkového cukru
– štipka soli
– olej na vymastenie formy

Postup:

1. V miske vymiešajte vajcia s krupicovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.
2. Pridajte olej a mlieko a opäť premiešajte.
3. Na koniec pridajte hladkú múku a dôkladne zmiešajte, až kým nebude cesto hladké a homogénne.
4. Formu na pečenie vymažte olejom a nasypte do nej pripravené cesto.
5. Vložte formu do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 30 – 40 minút, alebo kým nebude bublanina zlatisto hnedá.

Počas pečenia sa v bublanine vytvoria škáry, ktoré aj naznačia, že je bublanina pečená. Po vytiahnutí formy z rúry nechajte bublaninu krátko vychladnúť a potom ju môžete podávať. Dobrú chuť!

 

Výborná hrnčeková bublanina s ovocím

6) Výborná hrnčeková bublanina s ovocím

Na výbornú hrnčekovú bublaninu potrebujeme tieto ingrediencie:

– 2 hrnčeky múky
– 1 hrnček cukru
– 1 hrnček mlieka
– 1/2 hrnčeka oleja
– 3 vajcia
– 1 prášok do pečiva
– vanilkový cukor
– štipka soli
– ovocie podľa chuti (napr. jablká, čučoriedky)

Postup:
1. V miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ.
2. Pridáme vajcia, mlieko a olej a dobre premiešame.
3. Ak chceme, môžeme pridať drobné kúsky ovocia.
4. Nalejeme zmes do pripravených vymastených a múkou vysypaných hrnčekov.
5. Hrnčeky dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30-40 minút, alebo kým bublanina neskončí.

Bublaninu môžeme podávať teplú alebo studenú, posypanú práškovým cukrom podľa chuti. Dobrú chuť!

 

Bublanina recept od maminky ❣️

Similar Posts

2 Comments

  1. Karol píše:

    Konečne koláč pri ktorom nemusím vážiť a odmerievať.
    Takýmto smerom by sa malo uberať kulinárstvo.

  2. Mima píše:

    Áno to je pravda Karol. Ja pri deťoch nestíham variť a ešte piecť. A tak keď len v jednej miske zmiešam všetko do kopy bez váženia.
    Tak je to jasné voľba aj do budúcna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *