Bábovka s kyslou smotanou

Ak hľadáte recept na bábovku s kyslou smotanou, tu je jednoduchý a osvedčený recept:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

 

Bábovka s kyslou smotanou

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
  2. V druhej miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny.
  3. Pridajte vajcia, jedno po jednom, a jemne ich zašľahajte do zmesi.
  4. Postupne pridávajte suché zložky z prvej misky, striedavo s pridávaním kyslej smotany. Pomaly miešajte, až kým nedostanete hladké cesto.
  5. Vymastite a vysypte formu na bábovku a nalejte do nej cesto.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 40-50 minút, alebo kým nie je bábovka zlatistá a pri vložení špáradla do nej sa nelepí.
  7. Po upečení nechajte bábovku v forme vychladnúť, potom ju vyklopte a podávajte.

Tento recept vám poskytne vynikajúcu bábovku s kyslou smotanou. Nezabudnite si pochutnať!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru (môžete pridať aj viac podľa chuti)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 ml rastlinného oleja (napr. slnečnicového)
  • Štipka soli
  • Práškový cukor na posypanie (na servírovanie)
  • (voliteľné) Kakao na zafarbenie alebo orechy

Postup:

  1. Predpríprava: Predhrejte rúru na 180 °C. Vymažte a pomúčte bábovkovú formu.

  2. Mokré ingrediencie: V jednej miske si vyšľahajte vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridajte kyslú smotanu a olej a dobre premiešajte.

  3. Suché ingrediencie: V druhej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ. Môžete pridať aj kakao na zafarbenie, ak chcete čokoládovú variantu.

  4. Kombinovanie: Postupne pridávajte suché ingrediencie k mokrým a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.

  5. Výsledné cesto: Ak teraz chcete pridať orechy, môžete ich nasekať a vmiešať do cesta.

  6. Pečenie: Nalejte cesto do pripravenej bábovkovej formy a pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo pokiaľ test špajdľou nevyjde suchý.

  7. Chladenie a servírovanie: Po upečení nechajte bábovku vychladnúť vo forme približne 10 minút. Potom opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

  8. Dekorovanie: Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. PečúciMajster píše:

    Tento recept na bábovku s kyslou smotanou je skutočne úžasný! Všetky ingrediencie sú bežne dostupné a postup je veľmi jednoduchý. Mne sa podarila na prvýkrát a rodina si ju veľmi pochvaľovala. Určite ho odporúčam všetkým, ktorí majú radi sladké dobroty!

  2. Svetlonoš123 píše:

    Bábovka s kyslou smotanou je jedna z najlepších vecí, aké môžete upiecť! Tento recept je jasný a prístupný aj pre začiatočníkov. Po upečení sa mi krásne zdvihla a bola chutná. Vďaka za zdieľanie tohto skvelého receptu!

  3. SladkýZajačik píše:

    Môžem povedať, že tento recept je skutočný poklad! Bábovka bola nadýchaná a chutná. Pridala som orechy, aby som ju trochu obohatila, a všetci v domácnosti sa oblizovali až za ušami. Určite ho vyskúšam znova!

  4. KreatívnyKuchár píše:

    Recept na bábovku s kyslou smotanou ma nadchol! Postup je jednoduchý a výsledok stál za to. Bábovka bola skvelá na raňajky aj ako dezert po obede. Odporúčam pridať trošku kakaa pre čokoládovú verziu!

  5. Cukrík2023 píše:

    Wow, táto bábovka je fantastická! Urobila som ju podľa vášho receptu a nemohla som uveriť, aká bola vláčna a chutná. S rodinou sme si pochutnali a už sa teším na ďalšie pečenie podľa vašich tipov!

  6. SlniečkoNaOblohe píše:

    Bábovka s kyslou smotanou vyzerá skvele! Snažila som sa ju urobiť podľa vášho receptu a dopadlo to fantasticky. Moji priatelia boli ohromení jej chuťou. Ďakujem za tak super návod, určite ho budem používať aj naďalej!

  7. JasnéRáno píše:

    „Tento recept ma úplne dostal! Bábovka sa mi podarila krásne, voňala úžasne po celom byte. Po ochutnaní som vedela, že to bude moja obľúbená kombinácia chuti. Určite vyskúšam aj varianty s orechmi alebo kakaom!“

  8. JasnáHviezda píše:

    Tento recept na bábovku s kyslou smotanou je naozaj skvelý! Je jednoduchý a výsledok je úžasný. Bábovka je vláčna a chutná. Určite ho vyskúšam, môžem si predstaviť, ako sa rozplýva na jazyku. Odporúčam všetkým!

  9. Slniečko123 píše:

    Som nadšená z tohto receptu! Bábovka s kyslou smotanou je moja obľúbená. Vždy sa mi podarí a chutí celej rodine. Ďakujem za podelenie sa s týmto úžasným receptom, určite ho ešte mnohokrát zopakujem!

  10. Bublinka píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Bábovka s kyslou smotanou má skvelú textúru a chuť. Určite vyskúšam pridať orechy alebo kakao pre trochu variácie. Vďaka za tipy a super návod!

  11. ChrumkaváKráska píše:

    Wow, bábovka vyzerá fantasticky! Kyslá smotana musí pridať takú výnimočnú chuť a jemnosť. Som rada, že som našla tento recept, už sa teším na pečenie cez víkend. Dobrú chuť všetkým, čo budú piecť tiež!

  12. ZelenéJablko píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Bábovka s kyslou smotanou znie jednoducho úžasne a myslím si, že aj ja ju skúsim upiecť pre rodinu. Nielenže to vyzerá dobre, ale aj vôňa bude určite neodolateľná!

  13. Pufik píše:

    Toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem – jednoduchý a chutný! Bábovku si určite upečiem počas nasledujúceho voľného víkendu. Vďaka za inšpiráciu! Myslím, že sa bude páčiť aj mojim priateľom.

  14. MačkaVKlobúku píše:

    ‚Kyslá smotana‘ v bábovke? To znie ako skvelý nápad! Už dlho hľadám nový recept na bábovku a toto vyzerá perfektne. Určite ho vyskúšam a podelím sa o výsledok so svojimi blízkymi!

  15. -RužováFľaša- píše:

    ‚Bábovka s kyslou smotanou‘ znie ako pravé potešenie pre chuťové poháriky! Môžem si predstaviť tú lahodnú chuť po upečení. Ďakujem za tento super recept, budem ho určite piecť častejšie.

  16. -SviatočnýStôl- píše:

    ‚Pečenie‘ bábovky ma vždy poteší a tento recept vyzerá veľmi lákavo! Neviem sa dočkať tej úžasnej chuti z kyslej smotany. Ďakujem autorovi za krásny návod – už teraz mám hlad!