Bábovka s kyslou smotanou

Ak hľadáte recept na bábovku s kyslou smotanou, tu je jednoduchý a osvedčený recept:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

 

Bábovka s kyslou smotanou

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
  2. V druhej miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny.
  3. Pridajte vajcia, jedno po jednom, a jemne ich zašľahajte do zmesi.
  4. Postupne pridávajte suché zložky z prvej misky, striedavo s pridávaním kyslej smotany. Pomaly miešajte, až kým nedostanete hladké cesto.
  5. Vymastite a vysypte formu na bábovku a nalejte do nej cesto.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 40-50 minút, alebo kým nie je bábovka zlatistá a pri vložení špáradla do nej sa nelepí.
  7. Po upečení nechajte bábovku v forme vychladnúť, potom ju vyklopte a podávajte.

Tento recept vám poskytne vynikajúcu bábovku s kyslou smotanou. Nezabudnite si pochutnať!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru (môžete pridať aj viac podľa chuti)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 ml rastlinného oleja (napr. slnečnicového)
  • Štipka soli
  • Práškový cukor na posypanie (na servírovanie)
  • (voliteľné) Kakao na zafarbenie alebo orechy

Postup:

  1. Predpríprava: Predhrejte rúru na 180 °C. Vymažte a pomúčte bábovkovú formu.

  2. Mokré ingrediencie: V jednej miske si vyšľahajte vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridajte kyslú smotanu a olej a dobre premiešajte.

  3. Suché ingrediencie: V druhej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ. Môžete pridať aj kakao na zafarbenie, ak chcete čokoládovú variantu.

  4. Kombinovanie: Postupne pridávajte suché ingrediencie k mokrým a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.

  5. Výsledné cesto: Ak teraz chcete pridať orechy, môžete ich nasekať a vmiešať do cesta.

  6. Pečenie: Nalejte cesto do pripravenej bábovkovej formy a pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo pokiaľ test špajdľou nevyjde suchý.

  7. Chladenie a servírovanie: Po upečení nechajte bábovku vychladnúť vo forme približne 10 minút. Potom opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

  8. Dekorovanie: Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *