Na prípravu šťavnatých vyprážaných kuracích rezeňov v kyslej smotane budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie rezne
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml kyslej smotany
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika podľa chuti
– mletá rasca na obalenie kuracieho mäsa

 

Šťavnaté vyprážané kuracie rezne v kyslej smotane

Postup:

1. Kuracie rezne opláchneme, osušíme a ponoríme do vajíčka, potom do mletého rasca, korenia a mletej papriky.

2. V hlbšej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na ňom vyprážame kuracie rezne zo všetkých strán, až kým nebudú zlatisté a prepečené.

3. Medzitým na drobno nakrájame cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatista na panvici.

4. Keď sú kuracie rezne hotové, pridáme k nim cibuľu a cesnak a orestujeme spolu asi 2 minúty.

5. Potom pridáme kyslú smotanu, na panvici zamiešame a necháme zohriať.

6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

7. Podávame teplé s uvarenou ryžou alebo cestovinou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *