Šošovicový prívarok na kyslo
  1. Šošovicový prívarok na kyslo je ľahký, chutný a zdravý pokrm.
  2. Tento recept je ideálny na chladné dni a je veľmi jednoduchý na prípravu.
  3. Prívarok je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo ho robí výbornou voľbou pre vegetariánov.

Na prípravu šošovicového prívarku na kyslo budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 šálka sušených šošovíc
– 1 cibuľa, nasekaná
– 2 mrkvy, nakrájané na kocky
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 paprika, nakrájaná na kocky
– 2 paradajky, nakrájané na kocky
– 3 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica octu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– voda

Postup:

1. Šošovice pred použitím preplachujte pod tečúcou vodou.
2. V hrnci si rozperte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak.
3. Pridajte zemiaky, mrkvu, papriku a paradajky a orestujte ich.
4. Pridajte šošovice, zalejte vodou tak, aby boli potreby pokryté a nechajte variť pod pokrievkou asi 20-25 minút.
5. Po uvarení dochutte octom, soľou a korením podľa chuti.
6. Podávajte teplé s kyslou smotanou alebo čerstvou petržlenovou vňatkou.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok na kyslo s mliekom

2) Šošovicový prívarok na kyslo s mliekom

Na prípravu šošovicového prívaroku na kyslo budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 šálka suchých šošovíc
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pohár kyslého mlieka
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá paprika

Postup prípravy:
1. Šošovice pred varením dôkladne umyte.
2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
3. Na panvici rozpálime olej a osmahneme na ňom cibuľu.
4. Pridáme zemiaky, mrkvu a premyté šošovice, zalejeme vodou a varíme asi 30 minút alebo do mäkka.
5. Ked šošovice zmäknú pridáme kyslé mlieko a necháme zohriať.
6. Osoľte, okoreňte podľa chuti mletým korením a paprikou.

Šošovicový prívarok na kyslo môžete servírovať s chlebom alebo ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť!

 

Prečo varím Šošovicový prívarok podľa tohto receptu? Keď ho ochutnáte, tak pochopíte! ????????????

Šošovicový prívarok na kyslo s mrkvou

3) Šošovicový prívarok na kyslo s mrkvou

Na prípravu šošovicového prívarku na kyslo budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 šálka sušených šošovíc
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica múky
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:

1. Šošovice prepláchnite a nechajte ich vychladnúť.
2. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a orestujte ju na panvici.
3. Pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky a nechajte ich dovračiť.
4. Pridajte šošovice a zalievku (môžete použiť vodu alebo zeleninový vývar) a nechajte variť do mäkka.
5. V miske zmiešajte ocot, múku, soľ a korenie a pridajte do hrnca so zeleninou.
6. Dobre premiešajte a nechajte ešte chvíľu variť, aby sa zahustilo.
7. Podávajte teplé s kôprom alebo petržlenom na ozdobu.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok na kyslo - rýchla príprava

4) Šošovicový prívarok na kyslo – rýchla príprava

Na prípravu šošovicového prívarku budeme potrebovať tieto ingrediencie: 1 šálku šošovice, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 zemiaky, 1 mrkvu, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu octu, soľ a korenie podľa chuti.

Postup:
1. Dôkladne opláchneme šošovicu a necháme ju prejsť vriacou vodou.
2. Do hrnca nalejeme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu a zalejeme vodou.
4. Pridáme ocot, soľ, korenie a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
5. Na záver pridáme prepláchnutú šošovicu a ešte chvíľu povaríme.
6. Podávame so zakysanou smotanou a bylinkami.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok na kyslo s paradajkami

5) Šošovicový prívarok na kyslo s paradajkami

Na pripravenie šošovicového prívaroku na kyslo budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 250 g sušených šošovíc
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 2 PL oleja
– soľ, mleté čierne korenie a škorica podľa chuti

Postup:

1. Šošovice dôkladne prepláchnite studenou vodou a nechajte ich vyperkať.

2. Načistite cibuľu a orestujte ju na oleji, až kým nebude sklovitá.

3. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky a dušte ich asi 5 minút.

4. Pridajte nasekané paradajky a šošovice. Dobré podĺiť vodou tak, aby všetko bolo ponorené.

5. Podľahujte soľ, mleté čierne korenie a škoricu podĺa chuti.

6. Za občasného miešania varte, až kým sa zemiaky, mrkva a šošovice nezmäknú (asi 20-30 minút).

7. Podávajte teplý šošovicový prívarok so zeleninovou prílohou a bylinkami. Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok na kyslo s kyslou smotanou

6) Šošovicový prívarok na kyslo s kyslou smotanou

Ingrediencie:
– 250 g sušených šošoviek
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, korenie
– 200 g kyslej smotany

Postup:
1. Šošovice pred varením dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
2. V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Pridajte mletú papriku a šošovice a opekajte ich krátko.
4. Zalejte vodou, soľte, okoreňte a povarte pod pokrievkou asi 20 minút, alebo kým šošovice nezmäknú.
5. Do hotového prívaroku pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte.
6. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
7. Podávajte s chlebom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Jožko píše:

    Aj do taniera pri podávaní dám na 1 ČL octu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *