Ingrediencie:
– 500 g hovädzieho mäsa na polievku (najlepšie chudé kúsky)
– 2 cibule
– 2 zelerové stonky
– 2 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžica mletej čiernej papriky
– 1 lyžica majoránky
– 2-3 bobkové listy
– 1,5 l vody

 

Recept: Hovädzia polievka

Postup:
1. Mäso opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemné kúsky.
3. Zeler a mrkvu opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
4. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zľahka zozlatia.
5. Pridajte mäso a za občasného miešania ho opečte zo všetkých strán.
6. Pridajte zeleninu a pokračujte v miešaní a opekaní asi 5 minút.
7. Do hrnca pridajte mletú sladkú a čiernu papriku, majoránku a bobkové listy. Zalejte vodou a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
8. Nechajte zmes prevrieť a potom ju zredukujte na mierny oheň.
9. Pokrývkou hrnca zatvorte polievku a nechajte ju variť asi 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a zelenina sa rozpustí.
10. Pred servírovaním odstráňte bobkové listy a podávajte polievku horúcu.

Táto hovädzia polievka je výborná ako predjedlo, ale aj ako hlavný chod. Doplniť ju môžete napríklad rezancami alebo chlebíkom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *