Tradičná šošovicová polievka je obľúbeným jedlom na Slovensku. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 šálka šošovice
  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžička kari
  • 1 lyžička rascového semienka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Tradičná šošovicová polievka

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu, zeler a cesnak. Smažte zeleninu asi 5 minút, až sa zmäknú.
  3. Pridajte šošovicu, kari a rascové semienka. Všetko premiešajte a nechajte dusiť asi 1-2 minúty, aby sa chutí spojili.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a varíme polievku 20-25 minút, kým sa šošovica dobre uvarí.
  5. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Hotovú šošovicovú polievku môžete podávať samostatne alebo s chlebom.

Dúfam, že si vychutnáte túto tradičnú slovenskú šošovicovú polievku! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *