Ingrediencie:
– 1 hlávka ružičkového kelu
– 1 cibuľa
– 2 vývarové kocky
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 500 ml mlieka
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Polievka z ružičkového kelu – kremová

Postup:

1. Ružičkový kel očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Cibuľu nakrájame na jemno.

3. V hrnci rozohrejeme maslo a na ňom orestujeme cibuľu, až sa zosklovatí.

4. Pridáme nakrájaný ružičkový kel a dusíme pár minút, kým zmäkne.

5. Potom pridáme múku a dobre premiešame.

6. Vlejeme mlieko a pridáme vývarové kocky.

7. Znížime teplotu a necháme varíť 10-15 minút, kým sa kel zmäkne a dochutíme soľou a korením.

8. Pomocou mixéra alebo blendera premixujeme polievku do hladka.

9. Podávame horúcu a môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *