Ingrediencie:
– 1 hlávka ružičkového kelu
– 1 cibuľa
– 2 vývarové kocky
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 500 ml mlieka
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Polievka z ružičkového kelu – kremová
Postup:
1. Ružičkový kel očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájame na jemno.
3. V hrnci rozohrejeme maslo a na ňom orestujeme cibuľu, až sa zosklovatí.
4. Pridáme nakrájaný ružičkový kel a dusíme pár minút, kým zmäkne.
5. Potom pridáme múku a dobre premiešame.
6. Vlejeme mlieko a pridáme vývarové kocky.
7. Znížime teplotu a necháme varíť 10-15 minút, kým sa kel zmäkne a dochutíme soľou a korením.
8. Pomocou mixéra alebo blendera premixujeme polievku do hladka.
9. Podávame horúcu a môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!