Frankfurtská polievka s párkom

Frankfurtská polievka s párkom na všedné dni najme vhodná pre deti.l Varidna krémová alebo s klobásou.

YouTube video

Frankfurtská polievka s párkom je skvelou voľbou pre všedné dni, najmä pre deti. Táto jednoduchá, no chutná polievka je plná výživných prísad a jemného, pikantného rysu. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 Frankfurtské párky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate na ozdobenie

 

Frankfurtská polievka s párkom

YouTube video

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu, kým sa nezjemní. Pridajte mrkvu a zemiaky a začnite dusiť.
  2. Pridajte Frankfurtské párky nakrájané na kolieska a zmiešajte s ostatnými surovinami.
  3. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  4. Zakryte hrniec a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa zemiaky a mrkvy zmäknú.
  5. Hotovú polievku môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať s chlebom alebo pečivom.

Ak máte radi krémovú polievku, môžete pridať trochu smotany na zjemnenie chuťového profilu. V prípade, že by ste preferovali polievku so štipkou klobásy, môžete pridať nasekanú klobásu spolu s frankfurtskými párkami. Užite si túto lahodnú polievku!

 

2) recept: Frankfurtská polievka s párkom

Nasledujúci je recept na Frankfurtskú polievku s párkom:

Suroviny:

  • 2 párky
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice šľahačkovej smotany
  • Kôpr na ozdobu

Postup:

  1. Párky nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na jemné kocky. Zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň ošúpajte a nakrájajte na malé kocky.
  2. Rozpáľte maslo v hrnci a orestujte cibuľu do zlatista. Pridajte nakrájané zeleniny a pripožičte ich krátko spolu s cibuľou.
  3. Do hrnca pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť, až kým sa zelenina zmäkne.
  4. Keď je zelenina mäkká, pridajte do polievky plátky párkov.
  5. V malom množstve vody rozmiešajte múku, aby ste vytvorili jemnú pastu. Pridajte túto pastu do polievky ako zahusťovadlo a ďalej varíme ešte 5 minút.
  6. Na záver pridajte šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania nechajte polievku prevrieť, aby sa všetko spojilo. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Na ozdobenie môžete použiť čerstvý kôpr.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *