Jednoduchá kuracia polievka 

Tu je recept na jednoduchú kuraciu polievku:

Potrebujete:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), nakrájané na menšie kúsky
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 petržlenovú koreň, nakrájaný na kolieska
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 l kuracieho vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvú petržlenovú vňať na posypanie

 

Jednoduchá kuracia polievka 

Postup:

  1. Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  3. Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlenový koreň a kurací vývar. Zalejte vodou, ak je potrebné. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Dajte zmes variť až do zmäknutia zemiakov a mäsa. To by malo trvať približne 20-25 minút.
  5. Pred servírovaním posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám táto jednoduchá kuracia polievka chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích stehien alebo prsníkov
  • 2 litre vody
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 petržlen (korenička)
  • 1 zeler (môže byť aj zelerová vňať)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Bobkový list (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie mäso dôkladne umyjeme a vložíme do hrnca. Pridáme 2 litre vody a uvedieme do varu.
  2. Uvarenie základného vývaru:

    • Počas varenia odstráňte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu, aby bol vývar čistejší.
    • Keď vývar začne vrieť, pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu, bobkový list, soľ a korenie.
  3. Príprava zeleniny:

    • Medzitým umyjeme a očistíme mrkvu, petržlen a zeler. Mrkvu nakrájame na kolieska, petržlen a zeler na malé kocky.
  4. Pridanie zeleniny:

    • Po 15-20 minútach varenia pridajte do hrnca nakrájanú zeleninu.
    • Nechajte polievku variť ďalších 20-30 minút, kým nebude mäso i zelenina mäkká.
  5. Dokončenie polievky:

    • Keď je mäso hotové, vyberte ho z hrnca a nechajte vychladnúť. Následne ho nakrájajte na kúsky alebo ho natrhajte na vlákna.
    • Cesnak prelisujte a pridajte ho do polievky asi 5 minút pred koncom varenia.
  6. Podávanie:

    • Vráťte nakrájané kuracie mäso späť do hrnca. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte alebo okoreňte.
    • Polievku podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Podávajte s čerstvým chlebom alebo krutónmi, aby ste si ešte viac vychutnali túto lahodnú polievku. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *