Tu je recept na jednoduchú kuraciu polievku:
Potrebujete:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), nakrájané na menšie kúsky
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 petržlenovú koreň, nakrájaný na kolieska
- 1 lyžicu oleja
- 1 l kuracieho vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvú petržlenovú vňať na posypanie
Jednoduchá kuracia polievka
Postup:
- Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
- Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlenový koreň a kurací vývar. Zalejte vodou, ak je potrebné. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Dajte zmes variť až do zmäknutia zemiakov a mäsa. To by malo trvať približne 20-25 minút.
- Pred servírovaním posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že vám táto jednoduchá kuracia polievka chutí!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích stehien alebo prsníkov
- 2 litre vody
- 2 stredné mrkvy
- 1 petržlen (korenička)
- 1 zeler (môže byť aj zelerová vňať)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- Bobkový list (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie mäso dôkladne umyjeme a vložíme do hrnca. Pridáme 2 litre vody a uvedieme do varu.
-
Uvarenie základného vývaru:
- Počas varenia odstráňte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu, aby bol vývar čistejší.
- Keď vývar začne vrieť, pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu, bobkový list, soľ a korenie.
-
Príprava zeleniny:
- Medzitým umyjeme a očistíme mrkvu, petržlen a zeler. Mrkvu nakrájame na kolieska, petržlen a zeler na malé kocky.
-
Pridanie zeleniny:
- Po 15-20 minútach varenia pridajte do hrnca nakrájanú zeleninu.
- Nechajte polievku variť ďalších 20-30 minút, kým nebude mäso i zelenina mäkká.
-
Dokončenie polievky:
- Keď je mäso hotové, vyberte ho z hrnca a nechajte vychladnúť. Následne ho nakrájajte na kúsky alebo ho natrhajte na vlákna.
- Cesnak prelisujte a pridajte ho do polievky asi 5 minút pred koncom varenia.
-
Podávanie:
- Vráťte nakrájané kuracie mäso späť do hrnca. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte alebo okoreňte.
- Polievku podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip:
Podávajte s čerstvým chlebom alebo krutónmi, aby ste si ešte viac vychutnali túto lahodnú polievku. Dobrú chuť!