Toto je skvelý recept na zemiakovú polievku s klobásou a listovou zeleninou, známu aj pod názvom Zuppa Toscana. Je to teplá a sýta polievka plná chuti.
Suroviny:
- 4 väčšie zemiaky, očistené a nakrájané na tenké plátky
- 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 klobásy, nakrájané na plátky
- 4-5 hrste listovej zeleniny (napríklad špenátu alebo kelu), nasekané
- 1 liter vývaru (zelinový alebo kurací)
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Zemiaková polievka s klobáskou a listovou zeleninou (Zuppa Toscana)
Postup:
- Na panvici na teple v oleji opražte klobásy, kým nie sú dobre prepečené. Vyberte ich z panvice a odložte na tanier.
- Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
- Pridajte zemiaky a vývar. Varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky neuvária a zmäknú.
- Pridajte listovú zeleninu a varíme ešte 5 minút.
- Pridajte smotanu na varenie a klobásky. Ochutnajte soľou a čiernym korením a varíme ešte pár minút, kým sa polievka zohreje.
Voilà! Naservírujte túto výbornú zemiakovú polievku s klobásou a listovou zeleninou. Dobrú chuť!