Zemiaková polievka s klobáskou a listovou zeleninou (Zuppa Toscana)

Toto je skvelý recept na zemiakovú polievku s klobásou a listovou zeleninou, známu aj pod názvom Zuppa Toscana. Je to teplá a sýta polievka plná chuti.

Suroviny:

  • 4 väčšie zemiaky, očistené a nakrájané na tenké plátky
  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 klobásy, nakrájané na plátky
  • 4-5 hrste listovej zeleniny (napríklad špenátu alebo kelu), nasekané
  • 1 liter vývaru (zelinový alebo kurací)
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Zemiaková polievka s klobáskou a listovou zeleninou (Zuppa Toscana)

Postup:

  1. Na panvici na teple v oleji opražte klobásy, kým nie sú dobre prepečené. Vyberte ich z panvice a odložte na tanier.
  2. Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
  3. Pridajte zemiaky a vývar. Varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky neuvária a zmäknú.
  4. Pridajte listovú zeleninu a varíme ešte 5 minút.
  5. Pridajte smotanu na varenie a klobásky. Ochutnajte soľou a čiernym korením a varíme ešte pár minút, kým sa polievka zohreje.

Voilà! Naservírujte túto výbornú zemiakovú polievku s klobásou a listovou zeleninou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *