Čo budete potrebovať:
– 250 g zelených šošovíc
– 2 lyžice oleja
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
– 3 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
– 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 plechovka paradajok, nasekaných
– 1 lyžica octu
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica kyslej smotany na ozdobenie
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Recept: šošovicová polievka na kyslo

Postup:
1. Šošovice nechajte cez noc namočiť veľkou miskou vodou.
2. V hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
3. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte 1 minútu.
4. Pridajte nakrájané mrkvy a papriky. Orestujte ich ešte asi 5 minút, kým nezmäknú.
5. Pridajte namočené šošovice, paradajky a 1 liter vody. Dochutte octom, soľou a čiernym korením.
6. Dajte zmes na var a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým sa šošovice zmäknú.
7. Pomocou mixéra rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
8. Podávajte polievku do misiek a ozdobte lyžicou kyslej smotany a posekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *