Gulášová polievka je populárna štýlová polievka, ktorá sa vypečie z bravčového mäsa so zemiakmi a šťavou zo zeleniny. Tu je recept na slovenskú gulášovú polievku:

Ingrediencie:
– 500 g bravčového mäsa
– 2 veľké zemiaky
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžica mletého kmínu
– 1 lyžica mletého koriandra
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica múky
– štipka majoránky
– trocha cesnaku na dochutenie

 

Guľáš – Recept polievka

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a cibuľu jemne nakrájame.
2. Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme mäso a opekáme z oboch strán, pridáme cibuľu a opečieme.
3. Pridáme mletú papriku, sladkú papriku, kmín, koriander, soľ a korenie a necháme spolu podusť.
4. Pridáme do vývaru s časom zemiaky, nakrájanú na kocky
5. Necháme varíme tak 20 minút.
6. Na malej panvici si na oleji orestujeme smaženku, pridáme múku a necháme zaredukovať.
7. Do polievky pridáme majoránku, cesnak a dochutíme podľa potreby.
8. Podávame s kôprom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *