Suroviny:
– 4 veľké hlavy cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g trnavského syra
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie
Polievka – Cesnaková so syrom
Postup:
1. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvici si rozpustíme olej a osmahneme cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké až zlatisté.
3. Pridáme zeleninový vývar, soľ a korenie, a necháme všetko povariť asi 15 minút.
4. Mixérom rozmixujeme polievku na hladkú konzistenciu.
5. Syr nakrájame na drobné kúsky a pridáme do polievky. Necháme ho trochu rozpustiť.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame horúcu s hrstou čerstvého vňaťu.
Dobrú chuť!