Bryndzová polievka so syrom

Bryndzová polievka so syrom je tradičná slovenská jedlo, ktorá sa pripravuje s bryndzou a syrom. Táto polievka je hrejivá a lahodná, ideálna na chladné dni. Je veľmi jednoduchá na prípravu a určite poteší každého milovníka syra.

Recept na bryndzovú polievku so syrom:

Potrebujeme:
– 250 g bryndze
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 1 mrkvu
– 1 celerovú koreňovú a vňať
– 1 strúčik cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, majoránka na dochutenie
– 2 lyžice oleja

 

Bryndzová polievka so syrom

Postup:

1. Cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu olúpeme a nakrájame na malé kúsky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu.
3. Pridáme k nim nasekanú celerovú vňať a koreň a dusíme ďalších pár minút.
4. Zmes preložíme do hrnca, pridáme zeleninový vývar a necháme variť asi 20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
5. Vývar pretlačíme cez sitko alebo rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme získali hladkú polievku.
6. K bryndzi pridáme trochu smotany, rozmiešame dohladka a pridáme ju do polievky.
7. Polievku dochutíme soľou, korením a majoránkou a necháme variť ešte 5 minút, kým sa syr dobre rozpustí.
8. Podávame horúcu polievku s čerstvou vňaťou a kôrkou chleba.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová polievka so syrom a vývarom

2) Bryndzová polievka so syrom a vývarom

Na prípravu bryndzovej polievky so syrom budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 200 g bryndze
– 1 cibuľa
– 1 mrkva
– 1 zemiak
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie
– 100 g tvrdého syra (napr. eidam)

Postup prípravy:

1. Cibuľu nakrájajte na jemno a zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky.
2. V hrnci rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu.
3. Pridajte nakrájanú zeleninu a poduste ju pár minút.
4. Pridajte múku a za stáleho miešania ju orestujte.
5. Postupne prilievajte zeleninový vývar a nechajte vrieť približne 20 minút.
6. Bryndzu rozdrvte vidličkou a pridajte ju do polievky. Dochutte soľou a korením.
7. Varíme ďalších 5 minút.
8. Polievku podávajte posypanú nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová polievka so syrom - krémová

3) Bryndzová polievka so syrom – krémová

Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 1 cibula
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g bryndze
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie

Postup:

1. Zemiaky olúpeme, očistíme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kúsky.

2. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, až získajú zlatistú farbu.

3. Pridáme nakrájané zemiaky a necháme ich chvíľu restovať na panvici.

4. Vložíme zeleninový vývar a necháme zemiaky variť, kým nezmäknú.

5. Brie syr nakrájame na menšie kúsky a pridáme do vývaru s zemiakmi.

6. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

7. Na záver všetko rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.

8. Podávame horúcu s krutónmi alebo kôprom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *